HDP milletvekilinden asker ailesine taziye ziyareti

HDP milletvekilinden asker ailesine taziye ziyareti

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, Şemdinli'de yaşanan mühimmat patlamasında hayatını kaybeden Vartolu er İbrahim Özkur'un taziyesini ziyaret etti.

HDP Muş Milletvekilli Mensur Işık, Şemdinli’de yaşanan mühimmat patlamasında yaşamını yitiren jandarma er İbrahim Özkur’un Muş Varto Leylek köyündeki taziyesine katıldı.

HDP’den yapılan açıklamaya yazılı açıklamaya göre, aileye başsağlığı dileyen Işık, “Bugün burada yüreğimiz yine acıyor, bir kardeşimizin taziyesindeyiz. Bir ay önce bu köyde yine bir acı vardı, çatışmalı sürecin diğer tarafından. Bizim açımızdan acılarımız birdir, üniforması, etnik kökeni ne olursa olsun dağda, şehirde, Hakkârili, Yozgatlı, yitirdiğimiz her can, siyasetin, siyasetçilerin, özde siyasi iktidarın aldığı görevi yapamamasındandır. Bizim işimiz her halükarda savaş ve çatışmaların olmadığı bir süreci savunmak olmalıdır” dedi.

Haberde Işık’ın ayrıca şunları söylediği ifade edildi: “Ölmek-öldürmek ile hiçbir zaman sorunlarımızı çözülmez, bunu anlamak için artık ne gerekiyor ki, olmayan, yapılmayan ne kaldı ki geriye! O açıdan dönem geri dönüşü imkânsız olacak yeni bir barış, çözüm süreci ve barış dönemidir. Biz bunun takipçisi olmaya, halklarımızın acılarının yanında olmaya devam edeceğiz. Çözüm siyasetimiz ile yüksek sesle daha da dillendirmeye devam edeceğiz.” (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.