HDP milletvekili Zeydan açlık grevine başladı

HDP milletvekili Zeydan açlık grevine başladı

HDP milletvekili Abdullah Zeydan, Leyla Güven'le dayanışmak için açlık grevine başladı. Açlık grevlerinin, 5 Ocak'tan itibaren genişlemesi bekleniyor.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP milletvekili Abdullah Zeydan, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’le dayanışmak için açlık grevine başladı.

Güven’nin 55 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Zeydan, avukatı aracılığıyla şu açıklamada bulundu:

“Türkiye son 4 yıldır binlerce insanımızın yaşamına sebep olan bu şiddet sarmalından çıkmanın yolu sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Değerli vekilimizin çığlığına, çağrısına destek olmak için 10 günlük açlık grevine başladığımı belirtmek isterim.”

HDP: YENİ KATILIMLAR OLACAK

HDP tarafından yapılan açıklamada ise 5 Ocak’tan itibaren yeni katılımlarla eylemin boyutu genişleyeceği duyuruldu.

Açlık grevi eylemine şimdiye kadar HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Dersim Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun gibi isimler destek verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum