HDP Meclis'in olağanüstü toplanması için başvurdu

HDP Meclis'in olağanüstü toplanması için başvurdu

HDP Meclis Başkanı'na KHK'lar için dilekçe verdi: Meclis olağanüstü toplansın.

HDP, TBMM onayına sunulmadan hayata geçirilen KHK’lere ilişkin TBMM Başkanlığı’na bir dilekçe sundu ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’dan TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmasını istedi.

Dilekçeyi verdikten sonra Meclis’te basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, “Bir dilekçe veriyoruz, çünkü gerçekten bu ülke artık KHK’lerle yönetiliyor. Bugüne kadar 30 kadar KHK çıktı ve sadece 5 tanesi Meclis’e getirildi” dedi.

‘MECLİS’İ KHK’LER İLE KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR’

OHAL’in kalıcılaştırılarak ülkenin tamamen KHK’lerle yönetilmek istendiğini belirten Kerestecioğlu, “Getirilen düzenlemelerin de OHAL’le hiçbir alakası yok. Şunu yapmaya çalışıyorlar; HDP’ye kapatmaya çalıştıkları Meclis’i OHAL KHK’leri ile tüm Türkiye’ye kapatmaya çalışıyorlar. Nasıl bizi tasfiye etmeye çalıştılarsa milletvekillerimiz rehin alındıysa şimdi tüm Türkiye’yi rehin almak istiyorlar” dedi.

Sivillerin işleyecekleri suçlara yargı muafiyeti getiren 969 sayılı KHK’deki 121. madde ile korku iklimi yaratılmak istendiğini belirten Kerestecioğlu, şöy edevam etti: . Şu andaki hukuk sistemimizi geriye, arkaya, yana, nereye yürütürlerse yürütsünler kimsenin yargıdan muaf olmasına izin vermez. Herkes de ayağını ona göre denk alsın. Uluslararası sözleşmeler Anayasa hükmündedir ve ne yaptıklarının farkında olmayan kişilerin yazdıkları bir kararnameyle ortadan kaldırılamaz.”

‘ANAYASA’DAKİ HÜKÜMLER AÇIK’

Kerestecioğlu, verdikleri dilekçenin içeriğine ilişkinse şunları söyledi: “Meclis Başkanına ilettiğimiz dilekçede KHK’lerin Meclis onayına sunulması gerekliliğini ifade ettik. Anayasa’nın 7. Ve 121. Maddesini hatırlattık. Anayasa’daki hükümler açık ve net. KHK’ler aynı gün Meclis’e sunulur diyor. Ama ne yapılıyor, Meclis tatilken çıkartılıyor. Meclis’ten kaçırılıyor. Eğer AKP Meclis’i diye bir Meclis yoksa burası gerçekten TBMM ise o zaman Meclis Başkanının kendisini işlevsizleştiren bu düzenlemelere karşı çıkması ve Meclis’i toplantıya çağırması gerekir.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.