HDP Kadın Meclisi'nden gözaltılara tepki

HDP Kadın Meclisi'nden gözaltılara tepki

HDP üye ve yöneticilerine yönelik pek çok ilde yapılan gözaltılara, HDP Kadın Meclisi tepki gösterdi.

Diyarbakır, Adana, Ankara, Çanakkale ve Konya’da düzenlenen polis baskınlarıyla çok sayıda HDP üye ve yöneticisi gözaltına alındı.

Yaptığı açıklamayla gözaltılara tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Ekonomik ve siyasi çöküş yaşandığını belirten HDP Kadın Meclisi, dayatılan baskıya boyun eğmeyeceğini deklere etti.

Dayanışma çağrısı yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“AKP-MHP savaş koalisyonunun 24 Haziran seçimlerinden sonra giderek topluma daha fazla dayattığı tek adam rejiminin derinleştirdiği ekonomik ve siyasi çöküntü, partimize yönelik hukuksuzluklarla Türkiye haklarından gizlenmek istenmektedir. Kadın Meclisi olarak, ekonomik krizin etkilerinin daha çok hissedildiği bir ortamda AKP-MHP savaş koalisyonunca milyonlarca kadına ve Türkiye halklarına ödetilmek istenen başarısızlığın faturasını kabul etmeyeceğiz. Kadın siyasetçileri rehin alarak siyasette kendi sözümüzle var olmamızı engellemek isteyen AKP-MHP savaş koalisyonuna karşı, tüm bu politikalara, irademize yönelik saldırılara karşı kadın dayanışmasıyla güçlenerek çıkacağız! Kadın Meclisi olarak sözümüz şudur ki; bizlere dayatılan erkek devlet şiddeti, kadınları susturamayacak ve toplumsal değişimdeki öncü rolümüzü engelleyemeyecek.”

(DUVAR)

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.