'HDP-İYİ Parti-CHP ittifakı yok' diyen seçmene fırça: Var ki soruyoruz!

'HDP-İYİ Parti-CHP ittifakı yok' diyen seçmene fırça: Var ki soruyoruz!

İYİ Parti, araştırma şirketi adıyla vatandaşların aranıp "HDP-İYİ Parti, CHP İttifakı'na oy vermeyi düşünüyor musunuz?" sorusu yönetilmesini yargıya taşıdı. Gelen aramaların ses kaydı ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Açıklamaya göre araştırma şirketinden aradıklarını söyleyen şahıslar, ulaştıkları vatandaşlara; “HDP-İYİ PARTİ-CHP İttifakı'na oy vermeyi düşünüyor musunuz?” şeklinde bir soru yöneltti.

Kendilerine böyle bir ittifak olmadığını ifade eden vatandaşlara, “Var ki soruyoruz. Sosyal medyada, gazetelerde, televizyonlarda her yerde görebilirsiniz” şeklinde yanıtlar verildi.

Söz konusu numaralar geri aradığında sesli yanıt sistemiyle karşılaşılmakta ve yetkili kişilere hiçbir suretle ulaşılamadı.

Balıkesir ve Mersin başta olmak üzere, İYİ Parti’nin iddialı olduğu illerde yaşandığı belirtilen durumla ilgili açıklamada şöyle denildi.

"Söz konusu telefon görüşmeleriyle yapılmaya çalışılan algı operasyonuna, İYİ Parti’nin vatan ve millet söz konusu olduğunda ne kadar fedakar ve duyarlı davranabildiğini bilen bütün vatandaşlarımız gerekli cevabı en güzel şekilde vermektedir. Bu telefon görüşmelerinin kayıtları ve arayan numaralar İYİ Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Hakları Başkanlığınca yakinen takip edilmekte ve gerekli yasal işlemler ivedilikle yapılmaktadır. En son Adana’dan '0322 2770119' numaralı telefondan gelen arama için, ses kaydı ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına başkanlığımızca suç duyurusunda bulunulmuştur."

Açıklamada, “söz konusu telefonlarla vatandaşlarda yanlış algı yaratmak suretiyle yürütülen çirkin ve seviyesiz siyasi propagandanın şiddetle kınandığı” belirtildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.