HDP İstanbul Gençlik Meclisi kuruldu

HDP İstanbul Gençlik Meclisi kuruldu

Beyoğlu'ndaki HDP binasında, Gençlik Meclisi'nin kuruluşu ilan edildi. Açıklamayı okuyan Zin Aslan, faşist zihniyetin karşısında en radikal duruşu sergileyeceklerini söyledi.

HDP İstanbul Gençlik Meclisi, Beyoğlu’nda bulunan parti binasında basın açıklamasıyla kuruluşunu duyurdu. Polis dışarıda açıklamaya izin vermeyeceğini söylese de gençler basın açıklamasını dışarıda yaptı.

“Bağımlı olma, özgür ol” tişörtlerinin giyildiği açıklamada konuşan HDP İstanbul Gençlik Üyesi Zin Aslan, öz benliğinden, toplumsal değerlerden kopuk, sorgulamayan, dolayısıyla da çözüm gücü olamayan bir gençlik yaratılmak istendiğini söyledi. Aslan, şu ifadeleri kullandı: “Uyuşturucunun kullanılmadığı, bahislerin oynatılmadığı neredeyse tek bir mahalle bırakılmamıştır. Bununla birlikte başta Kürdistan ve Karadeniz olmak üzere tüm Türkiye’de tarihi yapılardan tutalım, doğada olan her canlı tahrip edilip, katledilmektedir. Gençlik kendisini doğayla, tarihiyle ifade ederken, faşizm tüm güzelliğini ve canlılığını ortadan kaldırarak, gençliğe doğayı yabancılaştırmak istemektedir. En bariz örneğiyle Gezi’de, Sur’da, Hasankeyf’te yıkım ve talanla faşizm gerçek yüzünü göstermiştir. Toplum gerçekliğinin kültürel değerlerini, gençliği asimile ederek imha ve inkar politikasını hedefleyen faşist soykırımcı zihniyetin karşısında HDP Gençlik Meclisleri olarak en radikal duruşu sergileyeceğimizi ifade etmek istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.