HDP Heyeti: Zarar görünenden daha fazla

HDP Heyeti: Zarar görünenden daha fazla

HDP heyeti ve Hakkari İl Genel Meclisi Üyeleri, Yüksekova'da sel felaketinin yaşandığı köyleri ziyaret etti.

Yüksekova ve köylerinde önceki gün etkili olan sağanak yağış birçok köyde su baskınları ve sele sebep olurken, çiftçilerin tarlada bekleyen biçilmiş ot ve mahsullerine büyük zararlar vermişti.

HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanları Abdulkerim Akdoğan ve Şadiye Kırmızıgül, Yerine kayyum atanan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı İrfan Sarı, İl Genel Meclisi üyeleri ile HDP Kadın ve Gençlik meclisleri üyelerinden oluşan bir heyet su baskınlarının yaşandığı Yumrutaşı, Demirkonak, Çukurca, Aşağı ve Yukarı Uluyol köylerinde incelemelerde bulundu. Köy muhtarları ve çiftçilerden bilgi alan heyet üyeleri, Su baskınlarının yaşandığı yerlerde de tespitlerde bulundu.  Zararın görünenden çok daha fazla olduğunu belirten heyet üyeleri konunun İl Genel Meclisi üyeleri tarafından gerekli mercilere iletileceğini dile getirirken çiftçilerinin zararının karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

4-002.png

2-002.png

3-003.png

 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.