HDP Hakkari'de 'Kardeş Aile' Kampanyası başlattı

HDP Hakkari'de 'Kardeş Aile' Kampanyası başlattı

HDP, Hakkari'de “Bir elin verdiğini, diğer el görmez” sloganıyla 'Kardeş Aile Kampanyası' başlattı.

HDP Genel merkezinin aldığı kararın ardından HDP Hakkari il ve ilçe örgütleri, ekonomik durumu nispeten iyi olan ailelerle iletişime geçerek, ‘dayanışmacı kardeş aile’ olmaları için çağrıda bulunacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan HDP Hakkari İl Eşbaşkanlığı, parti genel merkezi tarafından alınan "Kardeş aile" kampanyasını Hakkari'de de başlattıklarını duyurdu. 

Hakkâri merkez, ilçeler, beldeler ve köylerde halkın büyük bir çoğunluğunun maddi anlamda imkânsızlıkları bulunduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Hakkâri merkez, ilçeler, beldeler ve köylerimizde halkımızın büyük bir çoğunluğunun maddi anlamda imkânsızlıkları bulunmaktadır. Hakkâri geneli olarak fakirliğin ayıp olmadığını, çalmanın, çırpmanın, fakir fukaranın malına göz dikmenin ayıp olduğunu en iyi bilenlerdeniz.

Dayanışmak, paylaşmak bu halkın genlerinde olan bir duygudur. Böylesi zorlu bir süreçte imkânsızlıklarla mücadele etmek hepimizin boynunun borcu aynı zamanda vicdani bir sorumluluğumuzdur. Geçmişten günümüze hep kırmadan, incitmeden, hissettirmeden halklarımıza yardım elini uzatmayı bilen bir halkız. Bugünde aynı dayanışmayı gösterme zamanıdır. Lakin bunları yaparken asla, ama asla basın, sosyal medya vb. iletişim araçlarını kullanmamalıyız, yardıma muhtaç ailelerimizin gururlarını rencide etmemeye de özen göstermeliyiz. ‘’ Bir elin verdiğini öteki el görmeyecek ’’ şekilde yardıma muhtaç ailelerimizin tespitini yapıp bu ailelerimize birer kardeş aile edindirme sorumluluğumuz bulunmaktadır.

Böylesi anlamlı bir çalışmadan dolayı iş insanlarımızdan, maddi durumu iyi olan halkımızdan da bizlere destek vermelerini birer, ikişer veya daha fazla kardeş aile edinmek isteyen duyarlı iş insanlarımızın HDP Hakkâri il örgütü ile irtibata geçmelerini önemle rica etmekteyiz. Ekmeğimizi aşımızı paylaşıyoruz, dayanışıyoruz Bir aileyi kardeş edin yalnız kalmamak için sende paylaş."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum