HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven tahliye edildi

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven tahliye edildi

4 Haziran’da milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, bugün akşam saatlerinde tahliye edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven tahliye edildi.

Meclis’te vekilliklerinin düşürülmesi ardından HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Musa Farisoğulları tutuklanmıştı.

Hüküm giydiği davadan 4 yıl 8.5 ay cezaevinde kalan Güven, kalan 1.5 aylık cezasının infazı için yeniden tutuklanarak Diyarbakır T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Güven’in denetimli serbestlik kapsamına alınması için yapılan başvuru reddedildi. Bunun üzerine Güven’in avukatları, kalan 1.5 aylık hapis cezasının Güven’in tutuklu yargılandığı ancak henüz hüküm kurulmadığı başka bir dosyadan mahsubu için başvuruda bulundu. Geçen hafta yapılan başvuruda, kalan cezasının tutuklu yargılandığı ve halen devam eden dosyadan mahsup edilmesi talebi yerinde bulunarak, Güven’in tahliyesine karar verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum