HDP Hakkari milletvekili Dede'den bayram mesajı

HDP Hakkari milletvekili Dede'den bayram mesajı

HDP Hakkari milletvekili Dr. Sait Dede, Kurban bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Dede'nin mesajı şöyle:

"Bayramlar; ortak dini ve kültürel değerlerin vücut bularak toplumsal birlikteliğin yoğun olarak yaşandığı günlerdir. Şüphesiz Kurban bayramı; insanlığa ve geleceğe dair önemli kararlar alınmasına yönelik sorumluluk ile yoğrulmuş bir bayramdır.

Yüklediği anlamın hayata geçmesini temenni ettiğimiz kurban bayramında, insanlığın kendi yaşam değerinin farkına varması, İsmail’in yerine Koçu koymak gibi savaşın yerine barışı koymak düşüncesinin hayat bulması en büyük dileğimdir. Bu anlamda barışı, uzlaşıyı sağlamak için sahip olunan her türlü dünyevi aidiyetlerimizden, hırslarımızdan fedakârlık etme eğilimimizin bizlere mutlu ve huzurlu bir yaşamın kapılarını aralayacağı açıktır. Bayramın; barışçıl özünün kavranarak, insanlık tarihinin en anlamlı değerlerini, tarihini, kültürünü barındıran coğrafyamızda yaşanan savaşların, acıların son bulmasına ve  barışın yeşerip büyümesine  fırsat olmasını  diliyorum.

Bu vesile ile bütün halkların ve inananların mübarek kurban bayramını kutlar; barışa, kardeşliğe, adalete, eşitliğe dair atılacak büyük adımların bir başlangıcı olmasını temenni ederim.

Mücadelesini, yaşam umudunu ve direnişini büyütmeye devam eden başta Kürt Halkının Kurban Bayramını kutlar, Başur’dan Bakur’a, Rojhelat’tan Rojava’ya rengarenk bir dünyanın müjdesini veren halkıma ve bütün halklara sevgi ve hürmetlerimi sunarım."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.