HDP Hakkari milletvekili adaylarının bayram mesajı

HDP Hakkari milletvekili adaylarının bayram mesajı

HDP'nin Hakkari Milletvekilli adayları Leyla Güven, Sait Dede ve Özgür Zeydanoğlu ortak bayram mesajı yayınladı.

Adayların ortak mesajı şöyle: 

Mübarek bir Ramazan Bayramı'nı daha karşılarken Kürdistan ve Ortadoğu'da derin bir savaşın ve adaletsizliğin yaşandığı tarihi bir süreçten geçmekteyiz.

Kürtlerin ve ezilen diğer tüm farklı kimlik, inanç ve kültürlere sahip kesimlere dönük baskı ve şiddet bayramda da artarak devam etmektedir.

Ortadoğu'da devam eden paylaşım ve egemenlik savaşlarında; ezilen sınıfların, yerel halkların ve inançların  yaşam alanları üzerinde katliamlar ve talanlar yaşanmaktadır. Bu kadim halklar ve inançlar  yoksulluğa ve göçe maruz bırakılmakta ,zorba yöntemlerle yaşamın dışına itilmektedirler.

Bütün bu zorlukların ve umutsuzlukların karanlık gibi çöktüğü bir dönemde; ezilen bütün ulus ve sınıfların; dili, inancı, emeği ve özgürlüğü için mücadele eden halklarımız mutlaka kazanacak ve zafere ulaşacaktır.

Ramazan Bayramı'nın  dünyada ve özellikle ülkemizde adaletin ,özgürlüğün ve barışın inşasına vesile olmasını temenni ediyoruz.

Ramazan Bayramınız Mübarek olsun.

HDP Hakkari Milletvekili adayları;
Leyla Güven, Sait Dede, Özgür Zeydanoğlu

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.