HDP: Görüşmenin yeni bir çözüm süreci ile ilgisi yok

HDP: Görüşmenin yeni bir çözüm süreci ile ilgisi yok

HDP'den Sarıgül değerlendirmesi: İster Sarıgül olsun ister çok sevdiğimiz bir isim olsun kişisel çıkarları için aday olursa yüzüne bile bakmayız.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Şişli’de DSP’den adaylığı gündemde olan Mustafa Sarıgül için ‘bu seçim şu belediyeyi ben alayım seçimi değil’ yorumunu yaptı.

T24’te Şirin Payzın’ın konuğu olan Oluç, Sarıgül’ün adaylığı ve HDP’nin aday çıkarmaması durumunda partilerinin tutumunun ne olacağı sorusuna da yanıt verdi.

31 Mart seçimlerini sıradan bir yerel seçim olarak görmediklerini ve demokrasi mücadelesi kapsamında değerlendirdiklerini belirten Saruhan Oluç, “Sarıgül demokrasiye uygun hareket ediyorsa ona uygun davranmalı”. Payzın’ın Sarıgül’ün adaylığınını İstanbul’da AK Parti’nin adaylığını güçlendirip güçlendirmeyeceği şeklindeki yorumu üzerine ise Oluç, “İster Sarıgül olsun ister çok sevdiğimiz bir isim olsun kişisel çıkarları için aday olursa yüzüne bile bakmayız” dedi.

Oluç, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve TBMM Başkanvekili Mithat Sancar’ın AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile TBMM’de yaptığı son görüşmenin ise olağan olduğunu ve Eş Başkan Sezai Temelli’nin konvoyunun kolluk güçleri tarafından durdurulması gibi engellemelerle Leyla Güven başta olmak üzere açlık grevlerinin de gündeme geldiğini söyledi. Güven’in milletvekili olduğunu hatırlatan Oluç, “TBMM Başkanı görevini yerine getirmediği için bu konu Grup Başkanvekili’ne aktarıldı. Konunun yeni bir çözüm süreci ile ilgisi yok. Öyle bir şey olsa söyleriz” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.