HDP Gençlik Meclisi’nden depremzede çocuklar için kampanya

HDP Gençlik Meclisi’nden depremzede çocuklar için kampanya

HDP Gençlik Meclisi, Başkale’de deprem mağduru çocuklar için oyuncak, kitap ve giyecek kampanyası başlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi, Van’ın Başkale ilçesinde 23 Şubat’ta meydana gelen depremden etkilenen çocuklar için oyuncak, kitap ve elbise kampanyası başlattı. Bir ay sürecek kampanya için çağırıda bulunan Gençlik Meclisi Üyesi Arjin Tuncer, deprem bölgesine gereken yardımların yapılmadığını belirterek, depremde olumsuz etkilenen çocuklarla dayanışmayı büyüterek, yalnız olmadıklarını hissettirmek için kampanyayı herkesin sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.

EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENDİ

Yaşanan deprem sonrası birçok kez bölgeye giderek halkın sorunları dinlediklerini belirten Tuncer, devletin yapması gereken yardımların yapılmadığını söyledi. Yaşanan deprem ardından bu kez meydana gelen sel felaketiyle ikinci bir mağduriyetin yaşandığını, bunun üzerine dayanışma kapsamında kampanya başlatma kararı aldıklarını dile getiren Tuncer, “Gerekli yardımların yapılmadığı gördük. Yaşanan deprem ve selde en çok çocukların etkilendiğini gözlemledik. İnsanlar verilen çadır ve konteynırda yaşamlarını devam ettiriyor. Bunun üzerine bölgede yaşayan çocuklar için bir kampanya başlatmayı düşündük. Kampanya kapsamında oyuncak, kitap ve elbise toplamaya başladık” dedi.

SAHİPLENME ÇAĞRISI

Başlattıkları kampanyanın bir ay boyunca devam edeceğini aktaran Tuncer, “Kampanyaya dahil olmak isteyen herkes, oyuncak, kitap ve elbiseyi HDP Van İl Örgütü’ne ulaştırabilir. Şimdiden büyük bir destek var. Birçok kişi bize oyuncak, kitap ve elbise ulaştırdı. İstanbul’da da kampanyamıza ilişkin bir çalışma var. Kampanya bittiği gibi oyuncak, kitap ve elbiseleri çocuklara ulaştıracağız” dedi.

Çocukları mutlu etmek ve yaşadıkları mağduriyeti gidermeyi amaçladıklarını söyleyen Tuncer, başlattıkları kampanyayı sahiplenme çağrısında bulundu. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.