HDP Eş Genel Başkanlarından çığ felaketine ilişkin mesaj

HDP Eş Genel Başkanlarından çığ felaketine ilişkin mesaj

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Van’ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Van’ın Bahçesaray ilçesinde üst üste yaşanan ve onlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden olan çığ felaketine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Eşbaşkanlar Buldan ve Temelli imzasıyla yayımlanan açıklamada şöyle denildi:

“Dün yaşanan çığ felaketine müdahale etmeye giden kurtarma ekiplerinin bugün yaşadığı ikinci çığ felaketi de kayıplarımızı artırmış, acılarımızı derinleştirmiştir. En büyük kaygımız can kayıplarının artma ihtimalidir. Bizleri sarsan her iki çığ felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, halkımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Yaşanan bu iki felaket bir kez daha bizlere tedbirsizliğin doğal felaketlerden daha fazla can kaybına yol açtığını, toplumsal acılarımızı derinleştirdiğini göstermiştir. Yaşanan felaketler doğal olabilir, ancak müdahale esnasında gerekli tedbirler alınmadan, olası bir çığ tehlikesine dikkat edilmeden yürütülen çalışma felaketin boyutunu büyütmüştür.

HEYETİMİZ BÖLGEDE

Partimizin merkezi heyeti bölgededir. Halkımızla birlikte el ele vererek omuz omuza durarak bu felaketlerin üstesinden geleceğiz. Halkımıza dayanışmayı daha fazla büyütme ve yaşanan acıları daha fazla paylaşma çağrısı yapıyoruz."

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.