HDP Eş Genel Başkanları’ndan bayram mesajı

HDP Eş Genel Başkanları’ndan bayram mesajı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, “Bayramlar barışa vesile olsun” başlığıyla mesaj yayınladı.

Eş Genel Başkanların Ramazan Bayramı mesajı şöyle: “Her türlü farklılığımızla bu toprakları, bu ortak vatanı ve ortak kaderi paylaşan insanlar olarak bize miras bırakılan bayramları gerçek anlamlarında kutlamanın mücadelesini veriyoruz. Ramazan Bayramı haksızlıklara karşı verilen mücadelenin, nefis terbiyesini bilince çıkarmanın bayramıdır. Helalleşmenin, barışmanın, bir aradalığın, geleceği birlikte yaratmanın bayramıdır. 

Bayramları gerçek anlamlarıyla kutlayabiliriz. Barışı inşa edebilir, ortak yaşamı eşitlik temelinde kurabiliriz. Tıpkı umudu, emeğimiz ve mücadelemizle yarattığımız gibi; geleceğimizi de barış, demokrasi ve özgürlük üzerinden yaratabiliriz. 

Dayatılan savaşlara, ölüm siyasetlerine rağmen, sadece bu topraklardaki insanlar için değil, bütün insanlık için hayal ettiğimiz şey, herkesin kendi dili, dini, kimliği ile bayramları huzur içinde kutlamasıdır. İnanın buna hiç uzak değiliz. Çünkü HDP var, çünkü bu uğurda mücadele edenler ve direnenler var. 

Leyla’lar başarabileceğimizi gösterdi. Onların direnişi sayesinde uzun yıllar sonra ilk kez hayalini kurduğumuz bayramların umuduyla bu bayramı karşılıyoruz. 

Halklar arasında kalıcı ve onurlu bir barışa vesile olması, kardeşliği ve huzuru daim kılması umuduyla, halklarımızın ve İslam âleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.