HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Biz kazandık

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Biz kazandık

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçim sonuçlarını Diyarbakır’da değerlendirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçim sonuçlarının netleşmesiyle birlikte partisinin Diyarbakır il binasının önünde toplanan seçmenlere seslendi.

Buldan, “Henüz açıklanmayan birçok yer var. Ancak bu seçimde demokrasi güçleri ile Kürt halkı kazandı” dedi.

Binlerce kişinin toplandığı il binasının önünde havai fişekler patlatılırken, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Geç saate buraya gelen Buldan, seçim otobüsünden halka seslendi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Buldan, seçimin galibi olarak ‘demokrasi güçlerini ve HDP’yi’ gösterdi. ‘Tarihi bir gün yaşadıklarını’ söyleyen Buldan, “Amed’in büyük başarısını birlikte kutluyoruz” dedi. Bir buçuk aydır Türkiye’nin her yerini karış karış gezdiklerini belirten Buldan, ‘önlerine çıkarılan engelleri aşarak kazandıklarını’ ifade etti.

‘BAŞTA LEYLA GÜVEN’E ARMAĞAN EDİYORUZ’

“Bu başarıyı başta Leyla Güven olmak üzere cezaevlerinde açlık grevinde olan arkadaşlarımıza armağan ediyoruz” diyen Buldan, şunları söyledi: “Seçim sonuçlarını tek tek takip ediyoruz. Henüz açıklanmayan birçok yer var. Ancak bu seçimde demokrasi güçleri ile Kürt halkı kazandı.”

‘EŞ BAŞKANLARIMIZIN SERBEST BIRAKILMASI MESAJI’

Buldan sözlerine şöyle devam etti: “AKP’nin düşünmesi lazım. Halkımız AKP iktidarına tekçiliği kabul etmediği mesaj vermiştir. Halkımız kayyım politikalarını benimsemediğini göstermiştir. İktidara, başta Gültan Kışanak olmak üzere, tutuklu bulunan bütün belediye eş başkanlarımızın serbest bırakılması mesajı vermiştir. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın derhal serbest bırakılması mesajı vermiştir. Ankara’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de, aday göstermeyerek demokrasiye güç verdik, iktidara ders verdik. ‘Defolun gidin’ diyenlere burası bizim toprağımız, bizim vatanımız, bir yere gitmiyoruz mesajı verdik.”

‘ŞIRNAK HİLEYLE GASP EDİLDİ’

‘Şırnak’ın hileyle gasp edildiğini’ belirten Buldan, “AKP çözümsüzlük politikalarında ısrar ettiği sürece kaybetmeye mahkumdur. Türkiye’ye eşitlik, demokrasi ve barış gelinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.