HDP eş başkanları kayıt yaptırdı: Meclis çalışmaları eksik başlayacak!

HDP eş başkanları kayıt yaptırdı: Meclis çalışmaları eksik başlayacak!

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli Meclis'e gelerek kayıt yaptırdı. Tutuklu vekillerin durumuna vurgu yapan Buldan "Parlamento yasama çalışmalarına eksik başlayacak" dedi.

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli Meclis’e gelerek kayıtlarını yaptırdı.

Seçim sonuçlarının hayırlı olması dileğinde bulunan Buldan, “Umarız bu dönem demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarından asla vazgeçmeden uzun soluklu bir mücadele yürütebilmenin koşullarını yaratabiliriz. Ülkemiz uzun süredir aslında büyük sıkıntılar, kavgalar yaşadı. Bu kavga ve sıkıntıların bir an önce bitmesini hepimiz gönülden ve yürekten istiyor ve temenni ediyoruz” dedi.

‘MECLİS ÇALIŞMALARA EKSİK BAŞLAYACAK’

Tutuklu milletvekili sorununa dikkat çeken Buldan şöyle devam etti: “26. Dönem Türkiye tarihine bir utanç tablosu olarak geçti. 10 milletvekilinin cezaevinde kaldığı bir dönemde 26. dönemi tamamladık. Ancak 27. döneme girerken yine parlamento yasama çalışmalarına eksik başlayacak. Çünkü iki milletvekili şu anda tutuklu. Hakkari milletvekili Sayın Leyla Güven ve İstanbul milletvekili Sayın Enis Berberoğlu’nun tutuklu olduğu bir dönemin başındayız. Arzumuz her iki milletvekili arkadaşımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları, tahliyelerinin gerçekleşmesi ve yasama faaliyetlerine parlamento çatısı altında başlamalarıdır. Aynı zamanda tutuklu eski milletvekillerinin bir an önce tahliyesinin gerçekleşmesi gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Türkiye tarihine geçen bu utanç tablosunu hep birlikte ortadan kaldırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için elbette mücadele edeceğiz.”

‘HER ŞEYE RAĞMEN BURADAYIZ’

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli de “Her şeye rağmen buradayız. Burada olmak demek demokrasi mücadelesi demektir. Parlamenter rejimin demokrasiler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hep birlikte Türkiye’nin demokrasi sorununu çözmek için buradayız. İnanıyorum ki, 27. dönem 26. dönemin bütün sorunlarını ortadan kaldıran bir dönem olur” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.