HDP erken seçim çağrısını yineledi

HDP erken seçim çağrısını yineledi

Partisinin Dersim İl Kongresi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, demokratik bir Türkiye için erken seçim çağrısını yineledi. Temelli, "Ortak vatanımızda demokratik cumhuriyeti inşa edene kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, erken seçim yapılması çağrısını tekrarladı ve demokratik bir anayasanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

HDP’nin Dersim örgütü kongresinde konuşan Temelli, Dersim’in tüm dünyaya örnek olabilecek bir yer olduğunu söyleyerek, “Dersim tekçi ve faşist anlayışa karşı yüzyıllardır direniyor. Dersim direnmeyi bir yaşam biçimi haline getirdi. Dersim deyince karşımıza savaş platosu çıkıyor. Dayatmaya çalıştıkları senaryo budur. Bizde bu senaryoyu parçalayıp, yırtıp atarız. Bu anlayışlara karşı mücadelemiz sürecektir. 1937-38 katliam ve sürgünler günümüzde sürüyor. Bu iktidar tarihi tekerrür etmenin peşinde” diye konuştu.

“Ortak vatanımızda demokratik cumhuriyeti inşa edene kadar mücadele edeceğiz” diyen Temelli, demokratik cumhuriyetin bir arada yaşama iradesi olduğunu söyledi. Temelli, ülkenin tüm sorunlarına cevap olabilecek demokratik anayasanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Son günlerde Alevilere yönelik saldırılar ve iktidarın bu soruna yaklaşımını eleştiren Temelli şöyle konuştu: “İktidar yapılan işaretlemelere tepki gösteriyor. Yine şov peşinde, bunu yapanlar cezalandırılacakmış. Bunu yapanları cezalandırmak Alevi sorununu çözmez. Alevi sorunu siyasetle çözülmesi gerekiyor. Ancak Alevileri yok sayan bir zihniyet var karşımızda. 17 yıldır hiçbir sorunu çözmediği gibi bu sorunları da büyütüyor. Yine en büyük sorunlardan biri Kürt sorunudur. Kürt sorunun çözümünü nerden geçtiğini defalarca daha önce söyledik. Kürt sorunu küresel bir meseledir. Çözümü de İmralı Adası’nda. Gelin hep birlikte demokratik çözüm için bir yol açalım.”

“Bu iktidardan kurtulma zamanıdır” diyen HDP Eş Genel Başkanı Temelli şöyle devam etti: “Bu iktidar ülkeye her gün yeni bir kötülük ekliyor. Meclise getirilen bütçe yoksulluktur. Halka getirebilecek hiçbir yararı yoktur. Sadece kendi müteahhitleri ve silah tüccarlarına yararı vardır. O nedenle adaletli ve demokratik bir Türkiye için bu erken seçimi istiyoruz. Bu iktidar gidene kadar 7-24 ayaktayız. İktidarı tarihin çöplüğüne süpürene kadar bize durmak yok.”
HDP’nin Dersim İl Eşbaklanları İbrahim Kasun ile Nurşat Yeşil oldu. Kongre, halaylar eşliğinde son buldu.

h1-099.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.