HDP, Diyarbakır'dan seçim startı verdi

HDP, Diyarbakır'dan seçim startı verdi

HDP Diyarbakır İl Örgütü, il binasında düzenlediği basın toplantısında seçim çalışmalarına başladığını duyurdu. Toplantıya partililerin yanı sıra HDP’den aday adayı olarak başvuru yapan isimler de katıldı.

HDP Diyarbakır’da seçim hazırlıklarına başladı. İl binasında yapılan toplantıda konuşan il başkanı Mehmet Şerif Camcı, “AKP ve MHP koalisyonu bu seçimleri kazanarak, mevcut otoriter rejimin faşizan yapılanmasını tamamlamak istemektedir. Bunun için ihtiyaç duyduğu iç ve dış politik hamlelerin önemli bir kısmını bu seçimler sonrasında elde edeceği sonuçlar üzerinden yapmayı düşünmektedir. Yani bu seçimler AKP-MHP ittifakı kadar, derin bir bunalım yaşayan mevcut rejim için de varlık-yokluk nedenidir” şeklinde konuştu.

‘SANDIK GÜVENLİĞİNİ GÖZETECEĞİZ’

AK Parti-MHP ittifakının HDP’yi hedefine koyduğunu söyleyen Camcı, “Buna karşı bize düşen görev; halkımızın iradesini temsil eden tek bir oyun bile heba olmaması için sandık güvenliğini gözeten, gerekli tedbirleri alan bir çalışma yürütmek ve daha da önemlisi zaman sorunumuz olsa da temas kurulmayan tek bir seçmen bırakmayacak hedefli bir seçim örgütleme çalışması yürütmek olacaktır” dedi.

Bunun için de tüm zorlukların farkında olarak, ancak bu zorlukların biç birini mazeret göstermeksizin; seçim çalışmalarımızı, halkımızla güçlü bir buluşmanın zemini olarak görmeliyiz. Şartlar ne olursa olsun kararlılıkla ve büyük bir moral ve iddiayla, tüm demokratik güçlerle birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz. Çünkü parti olarak, Türkiye halklarının umudu olma iddiamızı kararlılıkla sürdürmekten ve tüm baskı ve ötesinde imha politikalarına direnişle yanıt vermekten, yani mücadeleden başka seçeneğimiz bulunmamaktadır.

Diyarbakır il örgütü olarak 24 Haziran seçimlerinin startını verdiklerini ve karşılaşacakları güçlüklerle mücadele edeceklerini kaydeden Camcı, şunları söyledi:

“Pek çok güçlüğümüz var; aşacağız. Hiçbir partide olmayan fedakar bir parti tabanına ve kurumsal zenginliğe sahibiz. Çok çalışarak bu halka layık olmanın ve değerlerimize, ilkelerimize sahip çıkarak tüm güçlüklerin üstesinden geleceğimizin sözünü veriyoruz. Çünkü sorulacak hesabımız var! Çünkü HDP’ye verilecek her oy, halklarımıza karşı işlenen suçlara cevap olacaktır. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, tüm baskılara rağmen boyun eğmediğimizin beyanı olacaktır. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, Kadın Özgürlük Mücadelesinin daha da büyütülmesi anlamına gelecektir. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, geleceği karartılmak istenen Gençliğin isyanı olacaktır. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, özgürlüğümüze giden yolun önünü açacaktır. Bu nedenle soracak hesabı olan herkesi bulunduğu ilçede, mahallede, köyde HDP seçim çalışmalarına katılmaya davet ediyor ve halkımızı HDP etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.