HDP Diyarbakır'da kutlama yapmayacak

HDP Diyarbakır'da kutlama yapmayacak

Bölgenin en büyük ili olan Diyarbakır’da oy işlemi 16:00 itibariyle bitti. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yıkılan mahallelerde de yıllar sonra oy kullanıldı.

Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan ve AK Parti Büyükşehir Belediyesi adayı gösterilen Cumali Atilla, Bağlar’da Süleyman Demirel Teknik lisesinde oy kullandı. Atilla, oy kullanmaya Ak Parti milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat ve parti yöneticileriyle katıldı.

Seçimden bir gün önce kayyım atanan belediyelerin önündeki polis barikatlarının kaldırıldığı görüldü. Seçimde bu yana HDP il binasının önündeki polislerin de çekildiği, il binası etrafında iki TOMA bırakıldı.

HDP seçimi kazanırsa il binasının önünde kutlama yapılacağı beklentisi vardı. Ancak HDP’li yetkililer devam eden açlık grevleri nedeniyle kutlamanın yapılmayacağını duyurdu ve seçmenlerinin sandıkların güvenliğine dikkat etmesi gerektiğini belirttiler. Oylarını kullanan HDP’li belediye başkan adayları sandıkların kurulduğu okulları gezdiler, ardından il binasına gelerek sonuçları beklemeye başladılar.

SUR’DA SANDIK KURULDU

2015’te yaşanan çatışmaların ardında Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde yıkılan 6 mahallede de ilk kez sandık kuruldu. OHAL döneminde kentsel dönüşümle yıkılan Lalebey ve Alipaşa mahallelerine de girmek yasak. Ancak burada da sandık kuruldu. 8 mahallesine giriş çıkışların yasak olduğu, kimsenin yaşamadığı Sur ilçesinde muhtar seçimi de yapıldı. Sur’dan göç etmek ve başka mahallelere yerleşmek zorunda kalan Surlu seçmenler, yıllar sonra ilk kez mahallelerine geri döndüler.

MUHTAR ADAYLARININ YARIŞI

Diyarbakır’ın merkez mahallelerinde birçok muhtar adayı da yarışıyor. Muhtar adayları ve yakınları seçim günü sandıkların kurulduğu okulların önlerinde broşür dağıtmaya devam ettiler.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum