HDP Çukurca seçim bürosu açıldı

HDP Çukurca seçim bürosu açıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari’nin Çukurca ilçesinde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi.

24 Haziran 2018 erken seçimleri için partilerin hazırlıkları sürüyor. HDP Çukurca İlçe Teşkilatı, seçim çalışmalarında kullanmak üzere seçim bürosu açtı.

Açılışa HDP PM Üyesi Nurettin Turgut, DTK üyesi Ruken Akça, HDP ve DBP il yöneticileri, HDP Hakkari Milletvekili adayları Sait Dede ve Özgür Zeydanoğlu, HDP aday adayları, STK temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

HDP Çukurca İlçe Eş Başkanı Faris Çetinkaya katılımlarından dolayı kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Ardından HDP Hakkari Milletvekili Adayı Sait Dede yaptığı konuşmasında, "16 yılda Çukurca’ya sadece bir sınır kapısı (Üzümlü Sınır Kapısı) açıldı. Onu da keyfi muamelelerle çalıştırmaz hale getirdiniz. AKP yönetimi boyunca sadece yasakları bu halka reva gördü. Bu halkın iradesine saldırarak bütün yöneticiler ya tutuklandı ya da uzaklaştırıldı. 24 Haziran’a beraber çalışarak gideceğiz. Onlar sürekli hırsızlığa alışıktır bu seferde çalacaklar. Hepimiz sandıklara sahip çıkacağız ve çaldırmayacağız. Ya da Başkan’ın dediği gibi çalamayacakları kadar oy alacağız. Bizler Çukurca’yı biliyoruz. Onun için sizden oy istemeye gelmedik” dedi.

Daha sonra söz alan Özgür Zeydanoğlu ise Çukurca’nın üstü açık bir cezaevine dönüştürüldüğünü, iki mahalle ve bir sokak dışında kalan her tarafın yasaklandığını söyleyerek şöyle konuştu:

“24 Haziran’a giderken karşımızda bir şer ittifakı kuruldu. Bu cumhur ittifakı değilde fitne fesat ittifakıdır. Bu şer ittifakı 80 milyonu birbirine düşürdü, birbirine düşman etti. Açtıkları sınır kapısı sadece askeri operasyonlar için kullanılıyor. Sizlerle birlikte inşallah bu şer ittifakından kurtulacağız”

Yapılan konuşmaların ardından açılışa katılan kadınlar, HDP Çukurca ilçe binası olarak kullanılan büronun seçim bürosu olarak açılışını yaptı.

c1-044.jpg

c2-035.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum