HDP: Çocuk istismarı önergemiz AK Partili vekillerin oyçokluğuyla reddedildi

HDP: Çocuk istismarı önergemiz AK Partili vekillerin oyçokluğuyla reddedildi

HDP, çocuklara yönelik cinsel istismarın ve şiddetin önlenmesi amacıyla HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan tarafından hazırlanan araştırma önergesinin AK Partili milletvekillerinin oy çokluğu ile reddedildiğini duyurdu.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, Özgökçe tarafından hazırlanan önergenin, 'istismara uğrayan çocukların fiziksel, ruhsal, sosyal iyileşmelerinin sağlanması yani tam iyilik haline ulaşmaları ve Türkiye'nin uluslararası çocuk hakları sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için gerekli yasal ve idari tedbirlerin alınması, bu vakaların toplumsal nedenlerinin ortaya çıkarılması amacıyla' hazırlandığı belirtildi.

'ÇOCUK KORUMA MEKANİZMASI YETERSİZ'

Açıklamada, son dönemde çocuğa yönelik cinsel şiddet vakalarına ilişkin basında yer alan haberler, çocuk istismarıyla mücadele konusunda referans belge niteliği taşıyan ve anayasaya uyma yükümlülüğü bulunan bu sözleşmelere rağmen Türkiye'de çocuk koruma mekanizmasının yetersizliğine işaret edildi.

Açıklamada, "AKP milletvekillerinin oyçokluğuyla (önergemizin) görüşülmesi reddedildi" denildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.