HDP Cizre ilçe binasına polis baskını

HDP Cizre ilçe binasına polis baskını

Sabah erken saatlerde HDP Cizre ilçe binasına yapılan polis baskınında partililer gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

HDP Cizre ilçe binasına özel hareket polisleri sabahın erken saatlerinde baskın yaptı. Baskında çok sayıda partili gözaltına alındı. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre iki saat süren aramaların ardından Cudi, Dağkapı, Nur Mahalleleri ile Dirsekli köyü ve Dirsekli Konutları'nda ev baskınları yapıldı. Baskınlarda HDP İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, HDP İlçe yöneticisi ve kamuoyunda 'vahşet bodrumları' diye anılan bodrum katında katledilen Yasemin Çıkmaz’ın annesi Esmer Çıkmaz, Osman Küçük, Maruf Eliş, Şerif Elçioğlu, Hacı Dalmış, Ahmet Benzer ve Zeliha Yardak'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına gerekçesi bilinmezken, 8 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Baskın ve gözaltılara ilişkin ileriki saatlerde ilçe binası önünde açıklama yapılacağı belirtildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.