HDP: Cizre Belediyesi'nin borçları araştırılsın

HDP: Cizre Belediyesi'nin borçları araştırılsın

Cizre'de üç yıl belediyeyi yöneten kayyımın bıraktığı borçlar ve belediyeyi ait malların çeşitli yerlere devredilmesi Meclis gündemine taşındı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde belediyeyi yöneten kayyım belediyeyi 220 milyon 793 bin TL borçla bıraktı. Ayrıca mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazlar da çeşitli kurumlara devredildi. HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, kayyımın yönettiği 3 yıllık dönemin araştırılmasını isteyerek Meclis araştırma önergesi istedi.

‘BEDELSİZ BORÇLANARAK DEVREDİLMİŞ’

Cizre Belediyesi’nin resmi internet sayfasında belediyenin 220 milyon 793 bin TL borçla alındığı belirtiliyor. Söz konusu borçların detayları şöyle:

-148 milyon 724 bin TL – İller Bankası,
-3 milyon 339 bin TL – banka kredisi,
-495 bin TL – TEDAŞ,
-688 bin TL – sendika ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu,
-2 milyon 96 bin TL – teminat,
-24 milyon 912 bin TL – esnaf,
-699 bin TL – SSK ve vergi
-39 milyon 837 bin TL – devam eden ihale borcu

Araştırma önergesinde belediyenin neden bu kadar borçla alındığına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Bu bilgiler arasında kaymakamlık odasına yapılan boya ücretinin belediye tarafından karşılandığına, bir yolun da ilçe emniyet müdürlüğüne tahsis edildiği belirtildi.

  • Mülkiyeti Cizre belediyesine ait konak mahallesi 260 ada 21 no’lu parselde bulunan taşınmaz üzerinde bulunan yapının ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bilim Merkezi olarak kullanılmak amacıyla tahsis edilmek üzere hazine adına bedelsiz olarak devredilmesine karar verilmiştir.
  • Cizre belediyesinin bütçesi ile yapılan Dicle Mahallesi 619 ada 25 nolu parselde taşınmaz üzerinde bulunan yapının ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Millet Kıraathanesi olarak kullanmak amacıyla tahsis edilmek üzere hazine adına bedelsiz olarak devredilmesine karar verilmiştir.
  • Cizre belediyesinin bütçesinden yapılan 18 adet Led ışıklı Bilboard,1 adet ışıklı hareketli megalight ve 18 adet ışıklı CLP reklam tabelasının Cizre kaymakamlığına bedelsiz olarak devredilmesine karar verilmiştir.
  • Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası içinde faaliyete geçirilmesi istenilen berberhane için ihtiyaç duyulan malzemelerin tedarik edilmesine,tedarik edilecek malzeme giderlerinin Cizre Belediyesi tarafından karşılanmasına karar verilmiştir.
  • Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan binalarında kullanılan kalorifer kazanlarında meydana gelen arızalar nedeni ile talep edilen ana hizmet binası, Dicle lojmanı binası ile endüstri meslek lisesindeki kalekolundaki 3 sirkülasyon pompası, 10 adet vana ve 50 vida ve cıvatanın değiştirilmesi ve bazı su hidroforlarının bakım ve onarım giderlerinin Cizre belediyesi tarafından karşılanmasına karar verilmiştir.
  • Cizre İlçe Kaymakamlık Binası jeneratör ve kalorifer yakıtı ihtiyacı bulunduğundan ve talep edilen 1500 LT motorin ve 10 ton kalorifer yakıtı fuel oil ihtiyacının Cizre Belediyesi’nin bütçesinden ödendiğine karar verilmiştir.
  • Cizre Kaymakamlığı makam katının boya badana tadilatının yapılmasına ve gerekli olan malzemelerin tedarik edilmesine ve ısıtma sistemleri kalorifer bakım ve onarımının yapılması ve talep edilen malzemenin tedarik edilmesine tedarik edilecek malzemelerin Cizre Belediyesi tarafından karşılanmasına karar verilmiştir.
  • Mülkiyeti Cizre belediyesine ait Cizre ilçesi konak mahallesi 235 ada 47 nolu parsel konak emniyete giden yol 1421 m2 taşınmazın ilçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmek üzere hazine adına bedelsiz olarak devredilmesine karar verilmiştir.

İmir, TBMM Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesinde, “Cizre Belediyesi’ne ait taşınmazların, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına bedelsiz bir şekilde borçlanarak devretmiş ve belediye bütçesi kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için finansman kaynağı olarak kullanılmıştır” dedi. İmir, kayyımın yönettiği üç yıllık döneme ait Cizre Belediyesi’nde yapılan icraatların araştırılıp incelenmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci maddesi ve TBMM İçtüzüğü’nün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis araştırması istedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.