HDP binasına getirilen pastaya el konuldu: 2 gözaltı

HDP binasına getirilen pastaya el konuldu: 2 gözaltı

Polis, Diyarbakır'da HDP binasına getirilen pastaya el koydu. Pastayı getiren 2 kişi gözaltına alındı.

Polis, HDP Diyarbakır İl Binası’na getirilen ve üzerinde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın bir sözünün yazılı olduğu pastaya el koydu. 2 kişi gözaltına alınırken, HDP İl Eşbaşkanı Şerif Camcı, “21 Mart’ta kutlanan Newroz etkinliği sonrası bütün personele moral amaçlı pasta kesilecekti” dedi.

Diyabakır’da, Abdullah Öcalan’ın doğun nedeniyle etkinlik düzenleneceği gerekçesiyle polis, HDP İl Binası önünde önlem aldı. Öğlen saatlerinde bina içinde başlayan etkinlik devam ederken, saat 17.00’de bir araç ile sarı, kırmızı ve yeşil güllerle süslenmiş bir pasta getirildi. Öcalan’ın “Hakikat aşktır, aşk özgür yaşamdır” sözünün yazılı olduğu pastaya el koyan polisler, pastayı getiren 2 kişiyi de gözaltına aldı.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Şerif Camcı, konuyla ilgili açıklamasında, “21 Mart’ta kutlanan Newroz etkinliği sonrası bütün personele moral amaçlı pasta kesilecekti. Pastayla birlikte müzik ve eğlence olacaktı” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.