HDP: Alınmayan önlemler katliamı doğurmuştur

HDP: Alınmayan önlemler katliamı doğurmuştur

Van’da yaşanan çığ felaketinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını isteyen HDP'li Meral Danış Beştaş, “Alınmayan önlemler bir katliamı doğurmuştur” dedi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Van Bahçesaray’da yaşanan ve 41 kişinin ölümü ile çok sayıda insanın yaralanmasına neden olan çığ felaketinin araştırılmasını talep etti.

Felaketin hangi etmenler ve ihmaller sonucunda gerçekleştiğinin ve söz konusu ihmallerin bir kez daha yaşanmaması için alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını isteyen Beştaş, “Bahçesaray, evveliyatında çığ felaketlerinin yaşandığı bir bölge olması itibariyle öncesinde alınabilecek önlemler de bilinmektedir” dedi.

‘ACİL ÖNLEMLER DERHAL YAŞAMA GEÇİRİLMELİ’

Araştırma Komisyonu kurulması için verilen önerge de, çığ felaketinin yaşandığı geçitte tünel çalışması yapılmadığı için onlarca yurttaşın öldüğünün altını çizildi. Önergenin gerekçesinin devamında şu ifadeler yer aldı: “Van’daki çığ felaketi bir doğal afet olmanın ötesine geçmiş; alınmayan önlemler bir katliamı doğurmuştur. Vakit kaybedilmeksizin zemin etüd çalışmaları gerçekleştirilmeli, çığ riski olan bölgeler tespit edilmeli, bariyerler kurulmalı ve acil önlemler derhal yaşama geçirilmelidir.

KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLMELİ

Bu bahisle parlamento derhal görev almalı, çığ felaketi için alınacak önlemler belirlenmelidir. Alınacak önlemlerin belirlenmesi ise ilkin ihmallerin ortaya çıkarılması ile mümkündür. Bahçesaray felaketinin ardındaki ihmallerin araştırılması ve elde edilen bulgularla kapsamlı bir çalışma yürütülmesi elzemdir.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.