HDP 120 bin görevliyle sandıkları koruyacak

HDP 120 bin görevliyle sandıkları koruyacak

HDP, yarın seçimlerde yaşanacak ihlallere karşı 59 bin sandık kurulu üyesi, 60 bin müşahit, binlerce saha çalışanı, avukatlar, parti yöneticileri ve milletvekilleriyle sandıkları koruyacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart günü yaşanacak ihlallere karşı 120 bin görevliyle sandıkları koruyacak. 

HDP Seçim İşleri Komisyonu tarafından koordine edilen önlemlerde Diyarbakır, Dersim, Hakkari, Şırnak, Mardin, Adana, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Mersin, Muş, Kars, Urfa ve Van gibi HDP’nin güçlü iller üzerinde özenle duruldu. Komisyonu’nun verdiği bilgilere göre söz konusu illerde 12 bin 784 okul bulunuyor. Toplam sandık sayısı ise 33 bin 811.  HDP’nin bu kentlerde 2 bin 500 ayrı saha çalışanı bulunuyor ve saha çalışanları YSK’nin resmi olarak kabul ettiği sandık kurulu üyeleri ve HDP’li müşahitle seçmenlerle birlikte sandıkları koruyacak.

YSK’nin kabul ettiği 59 bin HDP’li sandık kurulu üyesi ve 60 bin HDP müşahitti seçim günü boyunca Tüm Türkiye’de gün boyu çalışarak, oylara sahip çıkacak. Kürt illerinde ve Batı illerinde, örgütlü olduğu tüm yerlerde İl ve İlçe Kriz Koordinasyon Masası oluşturdu. Kriz masalarında kentin Eşbaşkanları, belediye Eşbaşkan adayları, seçim kurulu üyeleri ve avukatlar bulanacak. 

Öte yandan HDP’li tüm vekiller de bölgelerde görevlendirdi. 

HDP Seçim Komisyonu, 31 Mart günü için şu uyarıyı yaptı: “Oy verme işlemi başlamadan iki saat önce herkes görevi başında olmalıdır. Oy verme işlemi bittikten sonra bütün sandıklarımızın ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını eksiksiz bir biçimde teslim alıp il ve ilçe örgütlerimize teslim edilmelidir. Bütün seçmenlerimizi de oy vermeye ve oy verdirmelidir.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.