Havalimanında Pompeo ile Kaşıkçı görüşmesi

Havalimanında Pompeo ile Kaşıkçı görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştü. 40 dakikalık görüşmede, Cemal Kaşıkçı olayı ele alındı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin görüşmeler kapsamında Turkiye’ye geldi.

Pompeo’nun uçağı saat 09.45 sıralarında Esenboğa Havalimanı’na indi. Moldova ziyareti için Esenboğa’da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li bakanı ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme 40 dakika sürdü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın görüşmeye katıldı. Pompeo’nun yanında ise ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey yer aldı.

‘ARTIK YAPTIRIM OLMAMASI GEREKTİĞİNİ KONUŞTUK’

ABD’li bakan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya geldi.

Pompeo ile Kaşıkçı olayı ve Mümbiç konusunu görüştüklerini belirten Çavuşoğlu, şu açıklamada bulundu: “Pompeo, Trump’ın görüşlerini iletti. Kaşıkçı olayına ilişkin endişelerini dile getirdi. Gazetelerde çıkan haberlere göre yorum yapmayız. Bizim elimizde de 15 kişinin gelmesiyle ilgili raporlar var, ancak bir neticeye vardıktan sonra bilgi verebiliriz. Savcılık yoğun bir çalışma yürütüyor. Başkonsololukta biraz gecikse de soruşturma gerçekleşti. Dün rezidansta soruşturma gerçekleşmedi, Suudlar, ailesinin olduğunu söyledi. Hepsi bir neticeye vardıktan sonra somut bir sonuca varabiliriz. Başkonsolos kendi ülkesine gitti, ne zaman döneceğine ilişkin bilgimiz yok. Bazı yaklaşımları tabii ki tepki gördü. Dolapları açıp saygısızca ‘bakın burada yok’ gibi söylemleri tüm dünyada tepkiye neden oldu. Konutta ve araçlarda soruşturma bugün gerçekleşecek. Dün, konutta ailesinin olduğu söylenerek gerçekleşmedi.

Mümbiç yol haritası dahil birlikte atacağımız adımları konuştuk. Yol haritasının geciktiğini kabul ediyorlar. Mümbiç’te ortak devriyenin başlaması gerekli. Fırat’ın doğusu için de mutabakat var. Cumhurbaşkanımız, Gülen’in iadesini konusunu yeniden hatırlattı.”

Çavuşoğlu ayrıca artık yaptırım olmaması gerektiğini konuştuklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.