Havalimanında milyonluk gergedan boynuzu

Havalimanında milyonluk gergedan boynuzu

Atatürk Havalimanı'nda bir yolcunun bagajından şüphelen ekipler yolcuyu takibe aldı. Bir süre sonra valizi bırakıp giden yolcunun valizinde dokuz adet gergedan boynuzu çıktı.

Atatürk Havalimanı’nda Afrika’dan gelen bir yolcunun bagajında piyasa değeri toplam 1 milyon 300 bin TL olan dokuz adet gergedan boynuzu yakalandı.

Atatürk Havalimanı’ndaki gümrük ekipleri, Güney Afrika’dan İstanbul’a gelen bir yolcunun bagajından şüphelendi ve takibe başladı. Yolcu yakalanacağını anlayınca bagajını bırakıp  havalimanından kaçtı. Bunun üzerine şüpheli bagajı X-Ray cihazına koyan ekipler, bagajda yaptıkları incelemede dokuz adet gergedan boynuzu buldular. Gergedan boynuzlarının piyasa değerinin bir milyon 300 bin TL olduğu kaydedildi.

Nesli tükenme tehlikesi altında olan gergedanlar, özellikle boynuzları Asya’nın bazı bölgelerinde yüksek fiyatlarla alıcı buluyor. 2008’den bu yana, binden fazlası Güney Afrika’da olmak üzere 6 binden fazla nesli tükenme tehlikesi altında olan Afrika gergedanı, kaçakçılar tarafından boynuzları için öldürüldü. Uzakdoğu’da gergedan boynuzunun kilosu altın fiyatından da yüksek. Gergedan boynuzu Uzak Doğu tedavi yöntemlerinde önemli bir yer tutarken dekorasyon amaçlı olarak da alıcı buluyor.

(DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.