Havalimanı kademe kademe taşınacak!

Havalimanı kademe kademe taşınacak!

Aylardır kamuoyunun gündeminde olan İstanbul Havalimanı'nın taşınmasına ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Ertelenen "büyük taşınmanın ardından taşınmanın kademeli olarak devam ettiği" belirtildi.

Tartışmalar eşliğinde açılan İstanbul Havalimanı, 29 Ekim’den bu yana hizmet veriyor. hizmet vermeye başladı.

Şu an akdar belli noktalara günde 5 sefer yapılan havalimanının Ocak ayında tamamen açıklaması bekleniyordu. Ancak ‘Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na gerçekleştirilecek olan büyük taşınma’ öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan başkanlığında bir toplantı yapıldı ve karar Mart ayına ertelendi.

Kararından sonra gözler Atatürk Havalimanı’na çevrildi. 31 Aralık’ta son uçuşların yapılacağı belirtilen Atatürk Havalimanı’nın kapatılıp kapatılmayacağı konusundaki belirsizlik sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni sürece ilişkin açıklama yaptı.  Açıklamada, “Taşıma işlemi 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle hızlandırılacak ve yolcu konforundan taviz verilmeden Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na uçak seferleri ve yer hizmetleri kademeli olarak taşınacaktır” denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete girmiş ve 1 Kasım 2018 tarihi itibariyle havalimanından uçuşlar başlatılmıştır. İlk etapta günde 10 sefer gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı’nda 10 Aralık tarihi itibariyle yeni seferler konulmuştur. Yıllık 70 milyona yakın yolcunun kullandığı Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na yapılan taşıma işleminin güvenli şekilde gerçekleştirilmesi ve taşıma sonrasında yolcu konforunda herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla bu süreç kademeli olarak yapılmaktadır” denildi. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.