Hastanede güvenlikçi terörü

Hastanede güvenlikçi terörü

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin güvenlik görevlileri, hastanede yatmakta olan eşini görmek isteyen bir vatandaşı darp etti.

DİYARBAKIR - Edinilen bilgiye göre, Abdulbasit Ceylan adlı vatandaş dün akşam saat 19.00 sularında eşini rahatsızlığından dolayı Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü.

Hastane görevlileri o an için doktorun olmadığını, hastanın yatışını yaptıktan sonra doktorun gelip muayene edeceği bilgisini verdi. Ancak gece yarısında hasta eşi, kendisini telefonla arayıp ağrılarının şiddetlendiğini ve o ana kadar hala herhangi bir doktorun kendisini muayene etmediğini söylemesi üzerine Ceylan, tekrar hastaneye gitti.

Hastanenin yedinci katında yatmakta olan eşini görme umuduyla yukarı çıkmak isteyen Ceylan, güvenlik görevlilerinin engellemesiyle karşı karşıya kaldı. Her ne kadar derdini anlatmaya çalışsa da bir sonuç alamayan Ceylan ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Diğer güvenlik görevlilerinin de gelmesiyle hasta yakını Ceylan darp edildi. Hastane güvenlik görevlileri hasta yakınını yumruluklu tekmeli darp ettikten sonra karga tulumba dışarı attı.

Hem darp edilen hem de doktorların yokluğu ve hastanenin ilgisizliği yüzünden Ceylan, hastasını dün hastaneden çıkartıp özel bir hastaneye götürmek zorunda kaldı.

Gece saatlerinde aradığımız hastane yetkilileri, hastanede doktorun olmadığını doğruladı. DİHA