Hasta tutuklu SEGBİS'le bağlandığı duruşmada hayatını kaybetti

Hasta tutuklu SEGBİS'le bağlandığı duruşmada hayatını kaybetti

Edirne F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS ile Mardin'deki duruşmasına katılan hasta tutuklu İbrahim Akbaba, duruşma sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Akbaba'nın durumu daha önce Meclis gündemine taşınmıştı.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu 70 yaşındaki hasta tutuklu İbrahim Akbaba, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdiği sırada kalp krizi geçirdi.

Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya bağlanan Akbaba, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Akbaba’nın cenazesi getirildiği Mardin’in Kızıltepe ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

15 aydır tutuklu olan İbrahim Akbaba, yaklaşık 2 ay önce Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Edirne F Tipi Cezaevi’ne isteği dışında sevk edilmişti. Hasta olan Akbaba sevk sırasında ring aracı ile 2 gün süren bir yolculuğa maruz bırakılmıştı.

SERBEST BIRAKILMASI İSTENMİŞTİ…

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi de 1 Aralık’ta düzenlediği “F Oturumu”nun 349’uncu haftasında Akbaba’nın serbest bırakılmasını talep etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.