Haşdi Şabi'nin Tuzhurmatu'daki ihlallerini araştırmak için heyet kuruluyor

Haşdi Şabi'nin Tuzhurmatu'daki ihlallerini araştırmak için heyet kuruluyor

Irak’ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumuna misilleme olarak ordu ile Haşdi Şabi’nin başlattığı saldırı sonrasında Tuzhurmatu’da yaşanan şiddet olayları resmen araştırılacak.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Bağdat parlamentosundaki vekillerinden Ferhad Kadir, bugünkü toplantıda Tuzhurmatu olaylarını araştırmak üzere bir heyetin kurulmasına oy çoğunluyla karar verildiğini belirtti. Tuzhurmatu’daki ihlalleri araştıran heyette yer alan Ferhad Kadir Rûdaw’a demecinde, “Oluşturulacak olan heyette, insan hakları, basın, göç ve göçmenler, yasal işler, asayiş ve savunma komisyonların temsilcileri yer alacak. Kürt, Arap ve Türkmen temsilcilerin yer alacaığı heyet önümüzdeki hafta çalışmalarına başlayacak” dedi.

Tuzhurmatu halkını temsil eden bir heyet geçtiğimiz günlerde Bağdat’ı ziyaret ederek, cumhurbaşkanı, başbakan ve parlamento Başkanı ile görüşmüştü. Tuzhurmatu heyeti, Haşdi Şabi’nin kentten çekilmesi ve göçzedelerin geri dönmesini talep etmişti.

Haşdi Şabi’nin 16 Ekim’de Tuzhurmatu’da denetimi ele geçirmesi sonucu binlerce insan evinden olarak göç etmek zorunda kaldı, Kürtlere ait binlerce ev ve işyeri kundaklandı ve yağmalandı. Çok sayıda ev de patlatılarak tahrip edildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.