Hasankeyf'teki son eser de taşındı

Hasankeyf'teki son eser de taşındı

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'te taşınması kararlaştırılan son eser de taşındı. Eserin son bölümünün de taşınmasıyla Hasankeyf'teki tüm eserler Arkeopark'ta birleşecek.

Batman’da Ilısu Baraj gölü altında kalacak olması nedeniyle Hasankeyf ilçesindeki 7 eserin taşınması kararlaştırılmıştı. Kararlaştırılan 7 eserden sonuncusu, 630 yıllık tarihe sahip Eyyubi (Kızlar) Cami’sinin son bölümü de özel bir platform ile 5 kilometre uzaklıktaki Arkeopark’a taşındı.

Eyyubi Camisi’nin son bölümü olan 2 bin 500 ton ağırlığındaki oda, sabah saatlerinde 400 tekerlekli özel platformdan oluşan araca yüklendi. Arkeopark’a götürülecek caminin son bölümü için Batman-Hasankeyf karayolunun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Taşıma işlemleri sırasında Dicle Nehri üzerinde yeni yapılan köprü kullanıldı. İlçe halkı, tarihi eserin geçişini hüzünle izledi. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, taşınma kapsamındaki 7 eserin, Arkeopark’ta bir araya geleceğini ifade etti. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.