Harf hatası yüzünden 7 yıl geç emekli olabildi

Harf hatası yüzünden 7 yıl geç emekli olabildi

Manisa'da yaşayan Alime Coşkun, isminin Halime Coşkun'la karıştırılması nedeniyle emekli olmadı. Açtığı davayı 7 yıl sonra kazanan Coşkun, dün ilk maaşını aldı.

Manisa’da, aynı fabrikada bir gün arayla işe başlayan ve isimleri ile soyadları sadece “H” harfi ayıran 2 kadından Alime Coşkun, kayıtlarda yaşanılan karışıklık nedeniyle 7 yıl geç emekli oldu. Dün ilk maaşını alan Alime Coşkun, geriye dönük 7 yıllık maaşını istiyor.

Yunusemre ilçesinde yaşayan Alime Coşkun, 1991 yılında işe girdi. Bir gün sonra da aynı fabrikada Halime Coşkun adlı kadın işbaşı yaptı. Ancak iki isim arasındaki tek fark olan “H” harfi  Alime Coşkun’un tam 7 yıl geç emekli olmasına neden oldu. Coşkun, sigorta primi ve yaşı tutmasına rağmen kayıtlardaki karışıklık nedeniyle emekli edilmedi.

Dava açan Alime Coşkun, 7 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı. Coşkun’un emeklilik dilekçesi 4 Aralık günü kabul edildi ve emeklilik maaşına 7 yıl sonra alabildi.

7 YIL ALAMADIĞI MAAŞINI İSTEDİ

Dün ilk emekli maaşını alan Alime Coşkun, “Aynı işyerinde benimle birlikte Halime Coşkun isminde bir kadın da çalışıyordu. Ama ben başıma böyle bir olay gelene kadar, bu kadının aynı işyerinde olduğunu bilmiyordum. Sonradan farkına vardım ama biraz geç kaldım. Emekli olacağım düşüncesini hayatımdan çıkarmıştım. Emekli olurum demiyordum. Emekli olunca gerçekten inanamadım” dedi.

SGK İl Müdürü Yavuz Kurt’a yardımları için teşekkür eden Coşkun, “Mağduriyetim bitmedi. 7 senelik paramı alamadım. Geriye dönük maaşımı da almak için dava açtık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istiyorum. Mağduriyetimin tam giderilmesini istiyorum. Mutlu olmuşken, tam mutlu olmak istiyorum” diye konuştu. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.