Hamburg'da büyük protesto: Cehenneme hoşgeldiniz!

Hamburg'da büyük protesto: Cehenneme hoşgeldiniz!

G20 zirvesi, protestolar eşliğinde başlıyor. 'Welcome to Hell (Cehenneme Hoşgeldiniz)' adı verilen yapılan polis saldırısında 76 kişi yaralandı.

Hamburg’taki G20 Zirvesi protestoların gölgesinde başlıyor. Zirveyi protesto etmek için Liman’da bir araya gelenlere polis tazyikli su ve biber gazı ile saldırdı. En az 76 kişi yaralandı.

Hamburg polisi, kentin Balık Pazarı’nda toplanan protestocuları dağıtmak için tazyikli su ve biber gazı kullandı. Polis tarafından yapılan açıklamada “Welcome to Hell” (Cehenneme Hoşgeldiniz) adı verilen gösteriye katılan yaklaşık 12 bin protestocudan bininin maskeli olduğu ve polise şişe, sopa ve birçok farklı cisim fırlattığı öne sürüldü.

Hamburg polisi, G20 karşıtı protesto gösterisinde çıkan arbededen “Kara Blok” (Schwarze Blok) adlı grubu sorumlu tuttu. Polis ilk önce bu grubun barışçıl protestoculardan ayrılmaya çalışıldığını ancak bunun mümkün olmaması üzerine göstericilere müdahale etmek zorunda kalındığını iddia etti. Arbedede altı polisin de yaralandığı belirtildi.

hamburg.jpg

Gösterilerde eylemciler polislere ıslık çalarak ve “defolun” sloganları atarak karşılık verdi. Göstericilerin ellerinde taşıdıkları dövizlerde “Cehenneme Hoşgeldin” (Welcome to Hell), “Blokaj, Sabotaj, Demontaj – G20’ye Hayır” sloganları yer aldı.

Polis, Hamburg Limanı’ndaki Balık Pazarı ve çevresini trafiğe kapattı. Maskeli grupların ara sokaklarda toplanmaya başladıkları ve barikatlar kurdukları bildirildi. (Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.