Hamas bebek ölümleri için El Fetih'i suçladı

Hamas bebek ölümleri için El Fetih'i suçladı

İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de bu hafta yoğun bakımdaki üç bebek 24 saat içinde öldü. Gazze'yi yöneten Hamas, bebek ölümlerinden El Fetih'i sorumlu tuttu.

Sağlık hizmetlerinin İsrail ablukası nedeniyle çökme noktasına geldiği Gazze’de, bu hafta 24 saat içinde henüz bir yaşını doldurmamış üç bebek hayatını kaybetti. Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde hayatını kaybeden bebeklerin üçünün de kalp sorunları nedeniyle özel tedaviye ihtiyacı olduğu ancak Gazze’den çıkamadıkları için öldükleri belirtiliyor. Gazze’yi yöneten Hamas ise İsrail’den gerekli izinleri almadığı gerekçesiyle, ölümlerden ‘düşman kardeş’i El Fetih’i sorumlu tuttu.

Abluka altındaki Gazze’den tedavi için çıkması gereken hastalar için gerekli başvuruları, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’daki Filistin Yönetimi yapıyor. Hamas’a göre, Batı Şeria’da ‘iktidarda’ olan El Fetih, Gazze’deki yönetimi zayıflatmak için son dönemde bu izinler için İsrail’e yapılacak başvuruları geciktiriyor. Hamas’ın Gazze’deki sağlık bakanlığı, bu hafta beşi çocuk 11 kişinin Gazze’den çıkış izinleri yeterince hızlı alınmadığı için hayatını kaybettiğini açıkladı.

İnsan Hakları için Doktorlar – İsrail adlı kuruluşun sözcüsü Dana Moss ise “Gazze’deki hastalar, siyasi iç çatışmaya rehin alındı” yorumunu yaptı. Buna göre, 2016’da Gazze’den çıkmaları için Filistin Yönetimi üzerinden İsrail’e başvuru yapılan hasta sayısı ayda 2041’i buluyordu. Ancak Mayıs ve Haziran 2017’de günde 120 talep gelmesine rağmen Filistin Yönetimi sadece 10 başvuruyu değerlendirdi.

Filistin Yönetimi geçmişteki benzer iddiaları reddetmişti. (Dış Haberler)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.