Hamaney'in danışmanı virüsten öldü

Hamaney'in danışmanı virüsten öldü

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney’e danışmanlık yapan meclis üyesi Muhammed Mirmuhammedi virüs nedeniyle öldü. İran'da virüs nedeniyle 54 kişi öldü, vaka sayısı 970'i aştı.

Korona virüsü salgınının giderek yayıldığı İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney’e danışmanlık yapan meclis üyesi Muhammed Mirmuhammedi öldü. Mirmuhammedi, yönetimi de etkileyen salgın nedeniyle hayatını kaybeden ilk üst düzey yetkili oldu. Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi olan Muhammed Mirmuhammedi’nin hastalık nedeniyle başkent Tahran’da bir hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dini lider Ayetullah Ali Hamaney’e danışmanlık yapan Konsey, hükümetle olan anlaşmazlıkları çözüyor ve ülkenin genel siyasetini belirliyor. İran’da korona virüsü nedeniyle 970’in üzerinde, virüs nedeniyle ülkede 54 kişi öldü.

Salgına yakalananlar arasında İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur’un da olduğu beş milletvekili, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve Kum Tıp Üniversitesi Rektörü Muhammed Rıza Kadir de yer alıyor. İran’ın önde gelen din adamlarından ve eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi de virüs nedeniyle öldü. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.