Hamaney'den, Atom Enerji Kurumu'na hazırlık talimatı

Hamaney'den, Atom Enerji Kurumu'na hazırlık talimatı

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İran Atom Enerji Kurumu'na hazırlık talimatı verdi. Hamaney, "Nükleer Enerji Kurumu, mevcut nükleer anlaşma kapsamında, 190 bin santrifüje ulaşılması için derhal hazırlıklarına başlamalı" dedi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin askıya aldığı nükleer çalışmalarını yeniden başlatılması için hazırlıkların yarından itibaren başlatılması talimatını verdi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Ayetullah Humeyni’nin ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Hamaney, ABD’nin İran’la 2015 yılında varılan nükleer anlaşmadan çekilerek, İran’a yönelik yeniden ekonomik yaptırımlar başlatmasını eleştirdi.

Ayetullah Hamaney, “Bazı Avrupa ülkeleri, İran’ın hem ekonomik yaptırımları kabullenip hem de nükleer faaliyetlerinden vazgeçmesini istiyor. Bu devletlere sesleniyorum, bu rüyanız gerçekleşmeyecek. İran halkı ve devleti, hem ambargoda olup, hem nükleer faaliyetlerinin kısıtlanmasını kabul etmeyecek” dedi.

Uranyum zenginleştirme faaliyeti konusuna da değinen Hamaney, “Nükleer Enerji Kurumu, mevcut nükleer anlaşma kapsamında, 190 bin santrifüje ulaşılması için derhal hazırlıklarına başlamalı ve Cumhurbaşkanı’nın talimatını verdiği diğer hazırlıklar da yarından itibaren başlatılmalı” diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.