Hamaney: Ramazan ayında buluşmalar yasaklanabilir

Hamaney: Ramazan ayında buluşmalar yasaklanabilir

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney, "Ramazan ruhunu evinizde yaşatın" dedi. Hamaney, büyük buluşmaların yasaklanabileceğini dile getirdi.

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney, Ramazan ayında büyük buluşmaların yasaklanabileceğini söyledi. Hamaney, “Ramazan ruhunu evinizde yaşatın” dedi.

Hamaney televizyonda yayınlanan konuşmasında “Ramazan ayında kamusal alanlarda büyük buluşmalardan mahrum kalacağız” dedi ve ekledi: “Bunların yokluğunda yalnızlığınıza çare olarak dualarınıza ve ibadetinize sarılın” dedi.

CEZAEVİ PROTESTOLARINDA EN AZ 36 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Uluslararası Af Örgütü, İran cezaevlerinde korona virüsü salgınına karşı yeterince önlem alınmamasını protesto eden en az 36 kişinin öldürülmüş olduğundan endişe edildiğini açıkladı. İran’da son haftalarda en az sekiz cezaevinde binlerce mahpusun katılımıyla protestolar düzenlenmişti. Af Örgütü’ne göre kolluk kuvvetleri cezaevlerinde gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.