Hamaney: Anlaşma amaç değil araç

Hamaney: Anlaşma amaç değil araç

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, nükleer anlaşmadan çekilebileceklerini açıkladı.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve bakanlarla görüştü. Hamaney’in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İran’ın dini lideri nükleer anlaşmadan çekilebileceklerini söyledi.

Avrupa ülkeleriyle müzakereler yapılabileceğini belirten Hamaney, “Nükleer anlaşma ya da ekonomi konusunda Avrupalılara umut bağlamamak gerekir” dedi. ABD, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmasından çekilmiş ve taraf olan diğer ülkeler anlaşmanın sürmesi için İran’la görüşmelere başlamıştı.

İran’ın çıkarlarına uymaması durumunda anlaşmadan çekileceklerini kaydeden Hamaney, “Nükleer anlaşma bir amaç değil, araçtır ve eğer ulusal çıkarlarımızı korumanın mümkün olmadığı sonucuna varırsak anlaşmadan çekilebiliriz” ifadelerini kullandı. Hamaney, yeni bir anlaşma için ABD’yle masaya oturmayacaklarını belirtti.

Hamaney, Ruhani ve kabinesinden ekonomik sorunların çözümü için de “gece gündüz” çalışmalarını istedi. (REUTERS)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.