Haluk Levent'in çağrısına Bakanlıktan olumlu yanıt

Haluk Levent'in çağrısına Bakanlıktan olumlu yanıt

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şeytan Sofrası mevkiinde çıkan yangın sonrası Haluk Levent, fidan dikme çağrısı yaptı, Bakanlık da "Kasım'da fidanlar toprakla buluşturulacak" diye yanıt verdi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şeytan Sofrası mevkiinde 17 Ağustos'ta çıkan ve 15 hektar alanının yok olduğu yangın sonrasında sanatçı Haluk Levent’in sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyaya Bakanlıktan yanıt geldi.

Ayvalık'ta orman alanının yanmasına tepki gösteren müzisyen Haluk Levent, twitter üzerinden yaptığı açıklamada kurucusu olduğu AHBAP platformu adına çağrı yaparak alana fidan dikeceklerini duyurarak şöyle dedi:

“Oraya villa yapamayacaksınız! Her tarafına fidan diktireceğim arazinin, hodri meydan! Tüm takipçilerim! AHBAP olarak karar alıyoruz. Belirleyeceğimiz tarihte fidan dikmeye bizimle beraber var mısınız? Gelecek Hafta Ayvalık’ta konserim var. O esnada araziyi inceleyeceğim ve yetkililerle görüşüp sizlere tarih bildireceğim.”

Ayvalık Tabiat Parkı Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Erhan Çiftçi, yangında kundaklama şüphesi olduğunu belirtmişti.

Bakanlık: Kasım'da dikeceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Haluk Levent’in çağrısı üzerinden kendisine twitter üzerinden yanıt verdi:

“Sayın Haluk Levent, Ayvalık'taki saha temizlenmeye başlandı. Kasım'da fidanlar toprakla buluşturulacak. Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Ayvalık’taki yangında zarar gören saha Ekim ayında sürülecek, Kasım ayında ilk fidanlar toprakla buluşacak ve yangının izleri silinecek.”

Levent: Diğer yakınlar yerler için de açıklama bekliyoruz

Bunun üzerine de Haluk Levent yanıt vererek “Tamam biz de Kasım ayında fidanlar dikilirken orada olacağız. Ve ondan sonra diğer yakılan ormanlarda. Orman Bakanlığı hepimize söz verdi. Takipçisi olacağız. Diğer yakılan yerler için de açıklama bekliyoruz. Olmazsa devreye biz gireceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.