'Halklar arasındaki köprüyü kadın futbolcular inşa edecek'

'Halklar arasındaki köprüyü kadın futbolcular inşa edecek'

Amed SK Kadın Futbol Takımı, Hannover Belediyesi'nin düzenlediği dayanışma projesi kapsamında Almanya'ya gidiyor.

DİYARBAKIR - Futbolun sadece spor değil aynı zamanda toplumlar arasında bir köprü olduğunu ispat eden projelerden birine, Almanya'nın Hannover kenti ile Diyarbakır'daki futbol sahalarında top koşturan kadın futbolcular imza atıyor.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed SK) Kadın Futbol Takımı, Hannover Belediyesi'nin SG 74 futbol takımıyla Almanya'nın Hannover kentinde bir araya geliyor. Hannover Belediyesi'nin düzenlediği dayanışma projesi kapsamında yapılacak etkinlik için bugün Almanya'ya hareket edecek takımın oyuncularına 3 yönetici eşlik ediyor.

Amed SK'nın antrenörlerinden Dilan Yumlu, kampın amacının her iki futbol takımının ortaklaşması olduğunu söyledi.

Amed SK'den basın aracılığı ile haberdar olan SG 74 takımının daveti üzerine Almanya'ya gittiklerini belirten Yumlu, "Amaç futbolda ortaklaşma ve futbolda her iki takımın birbirini tanımasıdır. Onların yürüttüğü faaliyetler ile bizim faaliyetlerimiz ortak bir sonucu olarak kamp şeklinde güzel bir çalışma olacak. Orada 9 gün geçireceğiz. Bu 9 gün boyunca, halklar arasında kadın futbolcular olarak bir köprü inşa edeceğiz. Futboldan hayatın her alanına kadar paylaşımlarda bulunacağız. Çünkü bu sadece spor değil aynı zamanda bir dayanışma. Bu dayanışmanın onlara da bize de katkısı oldukça fazla olacak" dedi. 

'Onlara bir şeyler öğreteceğiz ve öğreneceğiz'

Amed SK Kadın Futbol Takımı'nın kaptanı Güzide Alçu da Almanya'daki kampın takımlarını geliştireceğini ve futbol anlayışlarına katkı sunarak bir sıçrayış yapmalarına olanak sağlayacaklarını belirterek, "O takımı, çalışma alanlarını göreceğiz. Onların kültürlerini, nasıl futbol oynadıklarını merak ediyoruz, nasıl bir tesisleri var onun merakı içerisindeyiz. Çok heyecanlıyız. Onlardan bir şey öğreneceğiz ve onlara bir şey öğreteceğiz" diye konuştu. 

'Amedspor'u Türkiye dışlıyor Almanya kapılarını açıyor'

Futbol takımlarının Diyarbakır dışındaki maçlara gittiğinde ırkçı saldırılara maruz kaldıklarını hatırlatan Alçu, "Amedspor'u Türkiye dışlıyor ancak Almanya kapılarını açıyor. Yurtdışından bir takımın bizi davet ettiğini görünce heyecanlandık ve duygulandık. Diyarbakır'ı ve Kürdistani değerleri orada en iyi şekilde anlatmayı hedefliyoruz" ifadesinde bulundu. 

'Kadınlar kendinize güvenin futbol oynayın'

Kadın futbolcuların Diyarbakır'a renk getirdiğini söyleyen Alçu, "Lütfen kadın futbolu dışlanmasın. Erkeklerin yaptığını kadınların yapabildiğini biz de gösterdik. Kadınlar kendilerine güvensinler ve duvarları aşsınlar. Kadınlar kendinize güvenin futbol oynayın" dedi. 

'Sporda din, dil, ırk cinsiyet ayrımı yoktur' 

Takımın 16 yaşındaki kalecisi Lütfiye Figen ise 5 yıldır futbol oynadığını dile getirdi. Almanya'ya yapacakları ziyaretin kendileri için farklı bir deneyim olacağını söyleyen Figen, "Başka bir ülke başka bir deneyim bunun için çok heyecanlıyız hepimiz. Orada yeni şeyler öğreneceğiz. Türkiye'de birçok kez takımımıza saldılar oluyor ve yurtdışından bir takım bizi davet ediyor. Aslında bu bakış açısına göre değiştiğini görüyoruz. Kendi ülkemizde hor görülürken diğer ülkelere kampa katılmak çok güzel. Sporda din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yoktur. Bunun bu ülkede pek işlemediğinin farkındayız ama umarız bu tür durumlar aşılır" diye konuştu.

EVRİM KEPENEK / DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.