HAKSAD başkanı Güler kadınlar günün kutladı

HAKSAD başkanı Güler kadınlar günün kutladı

Hakkari Doğa Eğitim Kültür Sanat Kadın Derneği (HAKSAD) Başkanı Gülşen Güler ‘8 Mart dünya Emekçi Kadınlar Günü’ dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar Günü’ çeşitli etkinlikler ile kutlanırken, Hakkari’de faaliyet gösteren Doğa Eğitim Kültür Sanat Kadın Derneği Başkanı Gülşen Güler’de gün nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Güler, mesajında ‘8 Mart dünya Emekçi Kadınlar Günü ‘nün varoluş nedeni emekçi kadınların hak arama talebi olduğunu vurgulayan Güler, kadının toplumumuzdaki yerinin çok farklı olduğunu belirtti.

Hakkari kadının dünyada diğer kadınlar gibi gelenek ve göreneklerin verdiği kararlardan etkilendiğini kaydeden Güler, “İslamiyet’te kadına ve kadın haklarına büyük bir önem verilmiştir. Birçok hadisi şerifte anlatıldığı gibi en iyi Müslüman hanıma en iyi davranandır. Peygamber efendimizin veda hutbesinde söylediği gibi hanımınızı üzmeyin. Onlar size Allah’ın emanetidir. Kuran-ı-kerimde kadına verilen hak ve hukuku. Nisa süresinde açıkça anlatılmaktadır. Bunlar bize güzel örneklerdir. Dinimizde masumiyetin asaletin temsilcisi kadındır. Bütün halleriyle varoluşun temelidir. Kadın her yönüyle temel birleşimimizdir. Toplumda temel sözcük eşitlik ilkesidir. Eşitliğin olduğu yerde özgürlük ve adalet hüküm sürmektedir. Toplumda kadına yönelik zihniyetin değişmesi gerekir. Eşitlik ilkesine kota konulmamalıdır. Anayasa’da eşitlik ilkesi vardır. Ama gerçek yasamda bu ilke uygulanmamaktadır. Toplumda atfettiğimiz kadın eşitlik sürecinde yeri yoktur. Oysaki erkeğin egemen bir zihniyet olmasına rağmen toplumu yaratan kadındır. yılda bir gün değil, her günün kadına değer verilerek geçirilmesi ve kadınların hakkettikleri insan onuruna yakışır. Sevgi ve saygı dolu bir dünyada yasayabilmesi temennisi ile bütün dünya kadınlarının kadınlar günün kutlarım” dedi.

Güler,dernekte çalışan kadınlar ile fotoğraf çektirerek, bir proje kapsamında dernekte görev yapan öğretmenlere de plaket verdi.  

kdn-001.jpg

k1-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.