Hakkari'ye doğru gelen askeri konvoyda kaza: 15 asker yaralı

Hakkari'ye doğru gelen askeri konvoyda kaza: 15 asker yaralı

Van'dan Hakkari'ye gitmekte olan 60 araçlık askeri konvoyda meydana gelen kazada çok sayıda asker yaralandı.

Van'dan Hakkari'ye gelmekte olan "Kirpi" adı verilen zırhlı araçlardan oluşan 60 araçlık konvoyda, Van-Hakkari karayolu üzerindeki Zernek Barajı yakınlarında gizli buzlanmadan dolayı kaza meydana geldi.

Kazada 3 araç devrilirken, ilk belirlemelere göre 15 asker yaralandı. Ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı ile Otluca Dağ Komando Tugay Komutanlığına ait araçların yer aldığı askeri konvoyun, 8 Aralık 2017 günü 14.00 sıralarında ilimizden Hakkâri'ye intikali esnasında, Zernek Barajı mevkiinde yolun buzlu ve kaygan olması nedeniyle tek taraflı yaralamalı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kaza sonucunda konvoyda bulunan 3 Kirpi aracı yan yatmış ve 15 personel hafif şekilde yaralanmıştır. Hayatı tehlikeleri bulunmayan personel, 112 ekipleri tarafından tedbir amaçlı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edilmiştir" denildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.