Hakkarililer il kalmak için yürüdü

Hakkarililer il kalmak için yürüdü

Hakkari İl Kalsın Komisyonu "Hakkari, Yüksekova'ya Şırnak'ta Cizre'ye dönüştürülecek" açıklaması üzerine aldığı eylem kararı doğrultusunda yürüyüş düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hakkari, Yüksekova'ya Şırnak'ta Cizre'ye dönüştürülecek" açıklaması üzerine kentin ileri gelenleri, STK temsilcileri, iş adamları ve esnaflarla önceki gün Teravih namazının ardından HATSO konferans salonunda acil bir toplantı düzenlemişti. Toplantıda demokratik eylem kararı alınmıştı. Alınan bu kararlar doğrultusunda "Hakkari İl Kalsın" yürüyüşü düzenlendi.

Ellerinde Türk bayrakları ve "Alimlerin yaşadığı kadim kentime dokunma, kutsal Kudüs topraklarında el Hakkari sokağı, MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli Hakkari size minnettar, Hakkari ildir il kalacak" ve değişik pankartlar taşıyan Hakkarililer İstiklal Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesine ve oradan da Valilik Konağı'na kadar yürüyüşe geçtiler.

Burada basın açıklamasını okuyan, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet, "Bildiğiniz gibi bir hafta önce Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirdiği Hakkari ve Şırnak illerimizin taşınması ile ilgili gündem bizlerde yine hayal kırıklığı oluşturdu" dedi.

2016 yılının şubat ayından bu yana il konusunun üç defa gündeme geldiğini hatırlatan HATSO Başkanı Taş, "Şimdi biz buradan toplumumuzun bütün kesimi olarak çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz, güvendiğimiz ve her zaman icraatlarını hayranlıkla izlediğimiz Türkiye'mize her alanda çağ atlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesimizi buradan duyurmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Taş, sözlerine şöyle devam etti: "Defalarca randevu talebinde bulunduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgili makamlarından bugüne kadar herhangi bir yanıt alamadık. Halbuki biz Sayın Cumhurbaşkanımızın misafirperverliğini çok iyi biliyoruz. Bir de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin halkın evi olduğunu da çok iyi biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu mütevazılığını her zaman bizlere his ettirmektedir. Ancak buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza yine basınımızın çok değerli mensupları vasıtasıyla tekrar arz etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, bizi kabul ediniz bizi dinlemenizi rica ediyoruz. Bizi Külliye'de kendi evimizde kabul ediniz, lütfen dinleyiniz. Bizler sizin entelektüel kişiliğinizi çok iyi biliyoruz. Hakkârimizin geçmişini, değerlerini, tarihini bu güzel coğrafyasını size arz etmek istiyoruz."

"Hakkari olarak yıllardır kalkınmada, birlik ve beraberlikte, sosyal yaşamda ve umutlarımızın büyümesinde bir ilki yaşıyoruz. Bu kalkınma hamlesinde bizleri heyecanlandıran, bizleri hep motive eden, bizleri yalnız bırakmayan çok değerli valimize ve devleti temsil eden bütün yetkililerimiz ile bürokratlarımıza minnettarız." ifadesini kullanan Taş, şunları kaydetti: "Hakkari kurum ve kuruluşlarıyla oturmuş bir şehirdir. Her geçen gün büyüyor. Üniversitemiz, yeni valiliğimiz, kayak merkezimiz, modern spor komplekslerimiz, yapılacak olan organize sanayi bölgesinde kurulacak tesisler, sınır kapılarımız, madencilik, hayvancılık alanlarında sürekli gelişme ve atılımlarla hep gelişiyor. Gençlerimize, işsizlerimize istihdam alanları açılıyor. Bir eksiğimiz yok hep beraber güzel icraatlar yapmanın çabası içerisindeyiz. Biz büyük bir şehiriz, anlamlı, köklü çok ciddi bir coğrafyası olan kadim bir yeriz. Biz Anadolu'nun, Mezopotamya'nın ve İslamiyet'in ilk şehirlerinden biriyiz. Cumhuriyet tarihinde 1936 yılında yüce Meclis tarafından il kimliğini almış bir bölgeyiz. Bu şehirde, değerlerimiz var. Geçmişimiz, evlerimiz ve işyerlerimiz var. Köylerimiz ve arazilerimiz var. Babalarımızın, dedelerimizin ve atalarımızın manevi değerleri ile ebediyetleri var. Bizleri yurdumuzdan, şehrimizden, köylerimizden, evlerimizden, cadde ve sokaklarımızdan ve en önemlisi geçmişimizden ayrı bırakmayın. Sayın Cumhurbaşkanımız sizi makamınızda heyet olarak ziyaret etmek en büyük arzumuzdur. Biz sizi seviyoruz, yüreğinizi, merhametinizi biliyoruz"

Kalabalık yürüyüşün başladığı HATSO binası önüne giderek sesiz bir şekilde dağıldı.

Hakkarililer il kalmak için yürüdü

Hakkarililer il kalmak için yürüdü

Hakkarililer il kalmak için yürüdü

Hakkarililer il kalmak için yürüdü

Hakkarililer il kalmak için yürüdü

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum