Hakkarili kadınlardan Rojava'ya destek

Hakkarili kadınlardan Rojava'ya destek

Hakkari'de tekstil çalışanı kadınlar kendi elleri ile ördükleri kıyafetleri, Rojava halkı için göndermek üzere komisyona teslim etti.

Hakkari'de bir tekstil firması ve çalışanları Rojava'daki kardeşlerine yardım etmek amacıyla kendi aralarında bir kampanya başlattı. Firmada çalışan yaklaşık 150 kadın, Rojava'ya yardım etmek için kazançlarından belli bir pay ayırdı. Sadece bununla da yetinmeyen kadınlar, kendi elleri ile yaptıkları kıyafetleri Rojava'ya gönderdi. Kadınlar, hazırladıkları yardım malzemelerini, yardım toplama komisyonu adına Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'na teslim etti. Ellerinde "Rojava Bendameye" pankartı ve "Bijî Rojava", "Rojava bendaweye", "Yaşasın Rojava direnişi" yazılı dövizler ile belediye önüne kadar yürüyen kadınlar adına burada Emine Sevmiş açıklama yaptı. Sevmiş çalışan kadınlar olarak Rojava'ya sessiz kalmayacaklarını belirterek, "Bizler kadınlar olarak bu katliamlara karşı sessiz kalmayacağız. Colemêrg halkının da sessiz kalmamasını istiyoruz. Bizler kadınlar olarak kendi harçlıklarımızdan ve ellerimizle yaptığımız kıyafetleri katkı olarak kardeşlerimize gönderiyoruz. Ve Rojava direnişini selamlıyoruz" dedi. 

Yapılan açılamanın ardında kadınlar topladıkları bin 500 TL'yi de Başkan Bedirhanoğlu'na teslim etti. Yapılanın çok anlamalı bir davranış olduğunu belirten Başkan Bedirhanoğlu ise, "Bugün kadınlar çok anlamlı ve herkese örnek olabilecek bir jest yaptılar. Umarım bu davranış diğer bütün yurttaşlarımıza da örnek olur. Bu anlamlı davranıştan dolayı hem işyeri sahibine hem de kadınlara teşekkür ederiz. Bizler de verilen bu anlamlı desteği komisyona teslim ederek gereken yere ulaştıracağız" dedi.

Tekstil şirketinin sahibi Şafak Şimşek ise, "Bizim amacımız sadece ekonomik destek değildir. Bizim asıl amacımız Rojavada ki halkımızın durumuna dikkat çekmektir. Bizler sadece Colemêrg'in değil bütün Kürdistan'ın Rojava'yı sahiplenmesini istiyoruz ve oradaki katliamı nefretle kınıyoruz" dedi. 


1.20130803215258.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum