Hakkari'li kadınlar kadın tutsaklara kart gönderdi

Hakkari'li kadınlar kadın tutsaklara kart gönderdi

Hakkarili kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında cezaevlerinde bulunan tutuklu kadınlara kart gönderdi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ- Kongreya Jinên Azad (KJA) ve Bınevş Kadın Merkezi öncülüğünde biraraya gelen Hakkarili kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde bulunan kadın tutsaklara kart gönderdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, DBP İl Eş Başkanı Berivan Akboğa ile Hakkari Kent Meclisi eş sözcüsü Perihan Kahraman'ın da bulunduğu kadınlar Hakkari Postanesine geçip burada kart gönderdiler.

Kadınlar adına kısa bir açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi ile cezaevlerinde bulunan kadın yoldaşlarımıza destek olmak amaçlı kart gönderiyoruz. Bugün ezilen bütün dünya kadınları için bir mücadele günüdür. Bu vesile ile buradan bütün Hakkarili kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eylemselliğimizle katılmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi. 

2-610.jpg

1-20150303151444.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.