Hakkarili kadın futbolcuların hikayesi İstanbul Film Festivali'nde

Hakkarili kadın futbolcuların hikayesi İstanbul Film Festivali'nde

Hakkari kadın futbol takımının hikayesinin yansıtıldığı belgesel İstanbul Film Festivali'ne seçildi.

Hakkari Gücü kadın Futbol takımının hikayesininin konu alındığı, 3. Bölgeden Hücum Varyasyonları belgeseli 36. İstanbul Film festivalinde belgesel dalında yarışacak. Belgeselin gösterimi, 12 Nisan Çarşamba Günü saat 16.00’da Beyoğlu sinemasında yapılacak.

Yönetmenliğini Sedat Şahin ve Murat Adıyaman'ın yaptığı belgesel, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce alt yazı ile seyirci ile buluşacak.

Belgeselin konusu

Hakkari Gücü, yaşları 12-20 arasında değişen kızlardan oluşan bir kadın futbol takımıdır. Cemile Timur tarafından 1999 yılında kurulan takım TFF 2. Kadın Futbol Liginde mücadele etmektedir. Hatice Yaşar, Züleyha Dayan, Cemile Timur ve Tahir Temel filmin ana karakterleridir. Futbol sayesinde takımdaki kızlar Spor Akademisi’ni kazanma ve üniversite hayatına atılma şansı elde etmekte, ülkenin değişik şehirlerine seyahat ederek farklı insanlarla tanışma fırsatını yakalamaktadır. Bu seyahatler ve maçlar, ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan insanların birbirine duyduğu önyargıları ortadan kaldırmak için büyük bir imkân sunmaktadır. Belgesel, tüm baskı ve önyargılara rağmen kadının çevresini ve hayatı nasıl değiştirdiğini, güzelleştirdiğini anlatmaktadır. 

(Erkan Çapraz / Yüksekova)

image.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum