Hakkarili Avşin acil kalp nakli bekliyor

Hakkarili Avşin acil kalp nakli bekliyor

İki haftadır makineye bağlı yaşam mücadelesi veren 12 yaşındaki Avşin Demir kalp nakli bekliyor. Abla Rojbin Demir, "Doktorlar hiç bir gelişme yaşanmadığını söylüyor. Tek umudumuz acil kalp nakli” diyerek çağrıda bulundu.

Hakkari'nin Geçitli köyünde bir anda mide bulantısı ile hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki Avşin Demir'in kalp hastası olduğu ortaya çıktı.

Hakkari Devlet Hastanesi’nden Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilen Avşin, burada çocuk servisine kaldırıldı.

Ankara'da tedavi olan ve iki kez ameliyat geçiren Avşin, şuan makinelere bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Doktorlar kalp nakli olmaması durumunda Avşin’in yaşam mücadelesini kaybedeceğini belirtirken, ailesi duyarlılık çağrısı yaptı.  

‘Makinalara bağlı yaşam mücadelesi veriyor’

Jinnews'te yer alan habere göre, Avşin'in ablası Rojbin Demir, kardeşinin durumu hakkında bilgi verdi. Yaklaşık iki haftadır hastanede olduklarını belirten Rojbin, Avşin’in tedavi sürecine ilişkin şunları aktardı:

“Bir hafta Hakkari Devlet Hastanesi’nde kaldık. Bir hafta sonra doktorlar bizi Ankara'ya sevk etti. Ankara'ya getirildiğinden beri şuuru kapalı. Makinelere bağlı yaşıyor. Kalbi şuan yüzde 2 çalışıyor. O makine kapatıldığı anda benim kardeşim ölecek. Doktorlar nakil bulunmasa kardeşimin yaşamını yitireceğini belirtti. Avşin'in durumu çok ani oldu. Mide bulantısı ile hastaneye götürdük, hiçbir şeyi yoktu. Hastaneye gittiğimiz zaman doktorlar bir hafta boyunca kardeşimi yatırdı; ama hiç bir doktor  kardeşimin durumunu anlamadı. Ellerinde imkan olmadığını belirterek Avşin’i Ankara'ya sevk ettiler. Ankara'da da bir hastaneye gittik, o hastane bizi çocuk bölümüne sevk etti. Burada da makinelere bağlı yaşam mücadelesi veriyor."

'Bir an önce kalp nakli lazım'

Rojbin, Avşin'in daha 12 yaşında olduğunu ve yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayarak, "Bağlı olduğu makinelerin onu ne kadar taşıyacağı, kalbin makineyi ne kadar kaldırabileceği belli değil. Zaten makinede artık kalbi kaldırmıyor. Doktorlar hiç bir gelişme yaşanmadığını söylüyor. Tek umudumuz kalp naklinin hemen yapılması" dedi. 

Rojbin, zamanın çok kıymetli olduğunu belirterek acil kalp nakli için çağrıda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.